Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Február 07. 08:03, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Mínusz 22 fok jön - íme 10 tipp, hogy túléld

Mínusz 22 fok jön - íme 10 tipp, hogy túléld

A meteorológusok szerint hétfőtől újabb havazás várható: akár 15 centi friss hó is kerülhet a megmaradt hórétegre, valamint akár mínusz 22 fok is várható.

A Generali Biztosító tapasztalatai szerint leginkább a téligumi hiánya, a fagyálló folyadék problémái, az elöregedett akkumulátor lemerülése és az útviszonyoknak nem megfelelő vezetési stílus okoz problémát a téli hónapokban. Az extrém, -15 Celsius fok körüli hőmérsékletben azonban ezen felül is érdemes néhány alapvető dologgal tisztában lennünk. A biztosító munkatársai ezért összegyűjtötték, mire érdemes figyelniük az autósoknak a jelenlegi, rendkívüli időjárási körülmények között.

Akkumulátor: Az idősebb (5-6 éves, vagy ennél régebbi) akkumulátorok esetében előfordulhat, hogy az extrém, -15 C fok alatti hőmérsékletben nem indulnak be. Ezeket mindenképpen ellenőriztessük hosszabb utak előtt, vagy cseréljük újra.

Kézifék: A kéziféket éjszakára ne húzzuk be, hiszen reggelre előfordulhat, hogy "befagy". Ilyenkor viszont mindenképpen tegyük az autót sebességbe.

Ablaktörlők: Amennyiben havazással vagy egyéb csapadékkal párosul az extrém hűvös időjárás, éjszakára az ablaktörlőket hajtsuk ki, nehogy odafagyjanak a szélvédőhöz.

Fagyálló folyadék: A jó minőségű, akár -20 fokban is hatékony fagyálló beszerzése és használata elengedhetetlen. Ezen nem éri meg spórolni, hiszen komoly kellemetlenséget okozhat a befagyott hűtővíz.

Ablakmosó folyadék: Ilyenkor megfelelő minőségű, a -20 fokot is bíró folyadékot használjunk!

Kíváncsi vagy a további 5 tippre? A cikket tovább olvashatod az Autolabor.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.