Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mire figyeljünk fürdőzéskor?

Mire figyeljünk fürdőzéskor?

Strandolás közben ne csak az UV-B sugárzástól tartson! A nyár egyik legtipikusabb, szezonális jellegű bűncselekménye a strandokon elkövetett alkalmi lopás. A hatalmas tömegben senkinek sem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről és elsétál vele. A saját értéktárgyak iránti felelősségérzet fokozásával a vagyon elleni bűncselekmények megelőzhetőek.

A tolvajok sokszor nem válogatnak, nem nézik, hogy mit visznek el. Lehet az strandpapucs, úszószemüveg vagy napolaj, de esetenként értékesebb tárgyak, márkás napszemüveg, mobil- vagy okostelefon, digitális fényképezőgép, videokamera, laptop, vagy éppen pénztárca. Gyakran előfordul, hogy az indítókulcsot is megszerzi az elkövető, és a parkolóból könnyedén ellopja az autót.

A strandon elkövetett lopások a tényleges kár mellett nem kis bosszúságot is okoznak, hiszen az abban tárolt igazolványok pótlása nem kevés pénzbe és időbe kerül.

Ezek a bosszantó esetek könnyedén elkerülhetőek egy kis odafigyeléssel!

Fürdőzéskor, strandoláskor az alábbiakat mindig tartsa szem előtt, és akkor megelőzheti a bajt:

ne vigyen magával semmilyen értéket a nagyobb fürdőhelyekre, strandokra;
amennyiben mégis, ne hagyja azokat őrizetlenül;
használja a csomagmegőrzőket, vigyázzon a belépés során kapott karórára;
győződjön meg minden esetben az öltözőkben lévő szekrények zárt állapotáról;
baj esetén azonnal kérjen segítséget a biztonsági szolgálattól!

A BRFK is kiemelt figyelmet fordít a fürdőkre és környékükre

A strandokra és egyéb fürdőkre irányuló rendőri figyelem alapja a jelentős látogatottság, valamint annak ténye, hogy a lopások megközelítőleg 15 %-a nyáron, ezeken a helyeken valósul meg.

A lopások nagy része őrizetlenül hagyott értékekre, személygépjárműben hagyott táskákra, laptopokra, öltözőben felejtett személyes tárgyakra irányul. Ezért kellő figyelemfelhívással (amelyben minden évben partnerek a legnagyobb fővárosi strandfürdők biztonsági szolgálatai), valamint a saját értéktárgyak iránti felelősségérzet fokozásával a vagyon elleni bűncselekmények megelőzhetőek.

A BRFK Bűnmegelőzési Osztály munkatársai 2014 júliusában és augusztusában bűnmegelőzési célú ellenőrzéseket tartanak a külföldiek által kedvelt fürdők (Gellért-, Széchenyi fürdő), valamint a lakosság körében népszerű strandok (Dagály és Palatinus).

A fürdőkben, strandokon végrehajtandó feladatok között szerepel a kellő – akár idegen nyelven történő – tájékoztatás, a demonstratív egyenruhás rendőri jelenlét, a szükséges áldozatvédelmi segítségnyújtás, a biztonsági szolgálattal történő együttműködés.

A bűncselekmények megelőzése érdekében a felsorolt fürdőket idén nyáron is ellátja a rendőrség saját, bűnmegelőző kiadványaival, amelyek plakát-formátumban a bejáratoknál, illetve a strandok frekventált helyszínein, valamint zsebkönyv-méretben a belépőjegyhez mellékelve jutnak el a fürdőzőkhöz-tudatta a www.police.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: