Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 27. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: orientpress

Mit kell tudni a vaszektómiáról?

Mit kell tudni a vaszektómiáról?

Minden pár életében eljön az a pillanat, amikor már nem szeretnének több gyereket és hosszú távú, állandó fogamzásgátlást keresnek. Évtizedeken keresztül a nő viselte ennek terheit akár hormonális tabletták, akár fájdalmas invazív eljárások formájában. Ma a fejlett világban és a feministák mozgalmának köszönhetően a vaszektómia egyre keresettebb lett. Hogy mit kell erről tudnia? Kiderül cikkünkből.

A vaszektómia nem jár invazív beavatkozással, visszafordítható, nem drága és egyszerű. Tulajdonképpen egy állandó fogamzásgátlási forma, amely a férfi ejakuláció során megakadályozza a spermák kijutását. A vaszektómiának két formája van: az egyik metszéssel jár, a másik egy non-invazív módszer. A metszés során a szakemberek először megtisztítják a herezacskókat, majd elérzéstelenítik. A procedura 20-30 percet vesz igénybe. A non-invazív módszer lényege tulajdonképpen ugyanaz, csak ott nem végeznek bemetszést.

Ez utóbbi módszer csökkenti a vérzés, s a zúzódások és egyéb szövődmények kockázatát. Bár a beavatkozás rövid, a felépülés időt vesz igénybe, ne végezzen legalább egy hétig, de inkább tovább fizikai munkát és kerülje a szexuális együttléteket.

Fontos, hogy még ezután is teherbe eshet párja, amennyiben spermaszáma nem éri el a nullát. Ennek követésére van egy utánkövető eszköz, amit a beavatkozást követő két hónapig ajánlott használni. Amikor eléri a nullát a spermák száma, nem szükséges egyéb védekező eszköz - írja a Fox News.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során