Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 29. 11:48, hétfő | Életmód
Forrás: MTI

Mobil eszközökre költözik át az internethasználat

Mobil eszközökre költözik át az internethasználat

A felhasználók személyi számítógépekről egyre inkább mobil eszközökre "költöztetik át" az internethasználatot - hangsúlyozza az International Data Corporation (IDC) informatikai piackutató vállalat legújabb "Worldwide New Media Market Model" tanulmánya.

A kialakulóban lévő trend éllovasát az Egyesült Államokat Európa és Japán mintegy kétéves lemaradással követi. Az Egyesült Államokban az internetre személyi számítógéppel csatlakozó felhasználók száma a 2012-es 240 millióról 2016-ra 225 millióra csökken, miközben a mobil készülékről internetezők száma 174 millióról 265 millióra emelkedik. A mobil készülékről internetezők száma 2015-ben haladja meg majd első alkalommal a személyi számítógéppel internetre csatlakozó felhasználók számát az Egyesült Államokban.
"A fogyasztói társadalomban a mobil internet használat kezdi visszaszorítani a személyi számítógépes internet használatot és ebben az Egyesült Államok jár az élen" - mondta Karsten Weide, az IDC média- és szórakoztatóipari kutatási programvezetője. Rámutatott, hogy a személyi számítógépeket elsősorban azért hagyja maga mögött a fogyasztói társadalom, mert az soha nem volt igazán "fogyasztási cikk". A legtöbben csak azért használták, mert "nem volt jobb". Mostanra viszont, a személyi számítógépeknél sokkal inkább "felhasználóbarát" mobil eszközök, a táblagépek és az okostelefonok terjedésével már van.
A mobil eszközökre történő "átköltözés" alapjaiban változtatja meg az internet használatot is.
A közösségi oldalak használata a 2012-es 66 százalékról 2016-ra 52 százalékra csökken. A mobil hirdetési piac forgalma a 2011-es 6 milliárd dollárnak közel ötszöröse lehet 2016-ra és a mobil eszközökön bonyolított internetes vásárlások forgalma is hatszorosára, 223 milliárd dollárra emelkedhet 2011-től 2016-ig.
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS23756512

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.