Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 04. 18:02, csütörtök | Helyi

Mobil sportcsarnokot kell létesítenie a koncessziónyertesnek!

Mobil sportcsarnokot kell létesítenie a koncessziónyertesnek!

Cserna Gábor polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze július 4-te. A 11 javasolt napirendi pontot vita nélkül, mintegy 10 perc alatt szavazta meg a testület.

Elsőként módosították a képviselők a helyi lakásrendeletet. A változtatás lehetővé teszi, hogy a hajléktalan szállót működtető Magyar Mentőszolgálat Alapítvány béreljen 8 önkormányzati lakást, és önálló lakhatást biztosítson olyan hajléktalanoknak, akik eséllyel visszatérhetnek a munka világába. A Magyar Mentőszolgálat Alapítványt jelölte ki a közgyűlés arra az esetre, ha hajléktalan személy a hatályos törvényt megszegve életvitel-szerűen tartózkodik közterületen. és eljárás indul ellene. Amennyiben ingósággal rendelkezik, amit nem tud magával vinni, az illető ingóságainak elszállítása, megőrzése az alapítvány feladata lesz.

Módosította az önkormányzat idei közbeszerzési programját. Többek között azért, mert a Dunaújváros Kézilabda Akadémia Sportcsarnoka, valamint kollégiumi épülete kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére közbeszerzési eljárást kell indítani.
A Fabó Éva Sportuszoda felújítása közben a számítottnál több pótmunka elvégzése és finanszírozása válik szükségessé bruttó 39,4 millió forint értékben. A közgyűlés megszavazta, hogy átcsoportosítással, de biztosítja a szükséges forrást és módosítja a kivitelezőí szerződést.

A dunaújvárosi jégcsarnok és a dunaújvárosi sportingatlanok üzemeltetásére az Uniszol-Létesítménygazdálkodási Zrt.-vel szolgáltatási koncessziós szerződést kötött városunk önkormányzata, ám a szerződés idén az év végén lejár. A helyzetet bonyolulttá teszi, hogy a kézilabda csarnok felújítása miatt a koncesszió jövőbeni nyertesének idén október végéig a saját költségén meg kell építenie (rögzített Paraméterekkel ) egy mobil kézilabda csarnokot, amelynek tulajdonjoga a megújított kézilabda csarnok elkészülte után az önkormányzaté lesz. A vázolt új koncessziós szerződésre három cégtől kér ajánlatot a közgyűlés határozata szerint a dunaújvárosi önkormányzat: Uniszol-Létesítménygazdálkodási Zrt. Debrecen; DVG Zrt. Dunaújváros; Pentele Clear Kft. Dunaújváros.
Arról is határozott a közgyűlés, hogy ídén az év végéig 16,6 millió forint, 2020 január 1-től 2022 december 31-ig pedig évente bruttó 432 nillió forint fedezetet biztosít a jégcsarnok, sportcsarnok, sporttelep, kézilabda csarnok, illetve mobil csarnok bérleti díj-támogatására.

Módosította a közgyűlés a DBG Zrt.-vel kötött szolgáltatási keretszerződést. A közterületi sportpályák felújítására és eszközpótlására előzetesen számított költség nem elegendő. Ezért keretösszegek átcsoportosításával további 19 millió 50 ezer forint fedezetet szavazott meg a DVG Zrz.-nek.

Meghatározta az önkormányzat az idei víziközmű vagyonbérleti díj összegét, ami bruttó 75,4 millió forint és kiszámlázza a DVCSH Kft.-nek. A cég ilyen összegben köteles hálózati rekonstrukciót végezni.
A kórház 2015-ben 189 millió forint támogatást kért és kapott. Amit idén szeptemberig kellett volna visszafizetnie, A kapott összegből eddig 71 milliót fizetett vissza. A közgyűlés most úgy határozott, hogy a fennmaradó adósságot havi egyenlő részletekben kell a kórháznak törlesztenie, legkésőbb 2020. május 31-ig-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.