Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 16. 00:38, szerda | PR

Mosolytervezéssel a szép fogakért

Mosolytervezéssel a szép fogakért

A hollywoodi mosoly ma már nem csak a hírességek kiváltsága. A modern fogászati technikáknak köszönhetően bárkinek lehet személyreszabott, csillogóan fehér és harmonikus fogsora.

A megoldás pedig egy modern digitális eljárásnak, a mosolytervezésnek köszönhető.

Smile design, azaz digitális mosolytervezés
Egy speciális, kifejezetten fogászati mosolytervezésre kialakított programnak köszönhetően nem kell a képzelőerőre bízni az eredményt. A szoftver segítségével a páciens és fogorvos együtt választhatja ki a legideálisabb megoldást, a végeredmény pedig már a kezelés megkezdése előtt is látható az alkalmazásban.

A kívánt eredmény garantált, hiszen a program bevonja a pácienseket a kezelés tervezésének szakaszába. Így elképzeléseik és elvárásaik kifejezésével, a fogorvossal és fogtechnikussal közösen alkotják meg saját, ideális mosolyukat.
A kezelés különböző szakaszaiban készített fényképek és videók garantálják, hogy az eredményt a páciens is láthassa, ha szükséges akkor módosítani tudjon rajta.

Ennek a módszernek köszönhetően világszerte is rendkívüli eredményeket értek el, hiszen a páciens vágyait az orvosi szükségleteivel kombinálják - megteremtve az utat a természetes, magabiztos és gyönyörű mosolyhoz.

Mi a mosolytervezés folyamata?
A mosolytervezés Magyarországon is számos fogászati rendelőben elérhető szolgáltatás. Mint minden komplexebb beavatkozás, ez a kezelés is konzultációval kezdődik. Fontos, hogy a fogorvos és páciens megértse egymást, a páciens elmondja elképzeléseit új mosolyával kapcsolatban.

Az első lépéshez tartozik még a képalkotó diagnosztika, azaz a panoráma röntgen vagy 3D CT felvétel készítése is, mely pontosan rögzíti a kiinduló állapotot, és feltárja a meglévő fogászati problémákat.

Ezek a felvételek, valamint a páciensről készített arckép egyaránt bekerül a programba, ezt követően már meg is kezdődhet a tervezés. Ebben a fázisában a fogorvos megvizsgálja a páciens mosolyvonalát, ami alapján meghatározza a fogak ideális elhelyezkedését, a fogformákat valamint méreteket is. A mosolytervező szoftverben láthatóak a személyre szabott, szakmai szempontból is ideális megoldást jelentő variációk, melyek közül a páciens képek alapján választhatja ki a számára legmegfelelőbb mosolyterv verziót.

Az ideális mosoly minden esetben az egyéni igényeknek megfelelő, legfontosabb tulajdonsága, hogy segít kiemelni az arc és csontozat pozitív tulajdonságait, és illeszkedik a páciens személyiségéhez, megjelenéséhez és karakteréhez.

A tervezés részeként a program digitális fotókat készít a feltöltött arcképet és a kiválasztott fogazatot felhasználva. Gyakorlatilag ezt a vizuális kezelési terv készítést nevezzük számítógépes mosolytervezésnek. Ezeket a páciens kinyomtatott formában akár haza is viheti, megmutathajta családjának, és segítséget kérhet a döntésben. Nem szabad elkapkodni a választást, hiszen egy új mosoly alapjaiban határozza meg az illető külsejét, kisugárzását és hangulatát is.

A minden szempontból ideális mosoly kiválasztása után következik a végleges megoldást jelentő kezelési terv és árajánlat elkészítése. A kezelési tervbe beletartozhat akár a fogak fehérítése, kivehető vagy állandó fogszabályozás, ínyformázás, korona vagy héj készítése is.

Miután a páciens elfogadta a tervet, megkezdődhet a kezeléssorozat, melynek eredményeként megszületik a személyre szabott, szép új fogsor.
Mire figyeljen a mosolytervezés során?
Fontos, hogy a mosolyterv elkészítéséhez olyan szakembert válasszon, aki nem csak az esztétikai szempontokat veszi figyelembe, a fogsor funkcionalitását is szem előtt tartja, melynek eredményeként hosszú távon jól működő, tartós fogazatot hoz létre.

Amennyiben a digitális terv elkészülése ellenére is bizonytalan, kérjen fogorvosától mock-up-ot. Ez gyakorlatilag egy felpróbálható, személyre szabott látványterv, amit lenyomatvétel után készít el a fogtechnikus. Nagyobb esztétikai beavatkozások és jelentős változást eredményező kezelések előtt a legtöbb fogorvos alkalmazza ezt a módszert, hogy a páciens kipróbálhassa és élőben is láthassa új mosolyát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat