Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 24. 22:45, vasárnap | Helyi sport
Forrás: DKKA

Most a vereségből kell tanulnunk

Most a vereségből kell tanulnunk

Az első huszonöt percben jól játszott és vezetett, ám a folytatásban nem bírt a DKKA az érdi védőfallal, és végül 34-27-es vereséget szenvedett ellenfelétől szombat este.

A bajnoki alapszakasz őszi szezonjának utolsó hazai mérkőzése várt szombat este hat órától együttesünkre, mely ezúttal az Érd gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az összecsapáson hatalmas küzdelemre volt kilátás, hiszen ahogy a mieinknek, úgy a vendégeknek is nagyon fontos volt a két pont megszerzése.

A félidőig élt a remény

A találkozó gyors gólváltással indult, majd pont úgy folytatódott, ahogy azt reméltük, ugyanis Vig védései után háromszor is könnyű gólokat tudott szerezni a Kohász, mely az hatodik percben már 4-1-re vezetett. Ez persze semmire nem volt garancia a folytatásban, hiszen ahhoz, hogy tartani tudja előnyét csapatunk, bizony extra teljesítményekre volt szükség támadásban és védekezésben is, de a játékrész derekáig hozta is azt a stabil játékot együttesünk, melyet a szezon eddigi részében megszokhattunk tőle (7-4).
Persze a vendégek is pályán voltak sőt, a játékrész derekán kapott emberelőnyüket sorozatban lőtt három góllal használták ki, melynek köszönhetően egalizáltak is (7-7). Erre is volt azonban válasza a Kohásznak, mely Vinczer, Bulath, Gera és Takács Dusmáta találataival ismét visszavette a vezetést, s egészen a véghajráig úgy tűnt, hogy ha szorosan is, de behúzza az első félidőt (14-12). Az utolsó percekre azonban nagyon összekapta védelmét az Érd, mely teljesen elbizonytalanította a dunaújvárosi támadókat, akik ráadásul ziccereket is hibáztak, s mivel ezt a túloldalon nem tették meg a vendégek, egy 0-5-ös sorozattal nem csak egalizáltak, hanem a vezetést is magukhoz ragadták Szabó Edina tanítványai (14-17).
A fordulást követően sem sokat változott a játék képe, ugyanis a továbbra is nagyon keményen védekező érdiek igen nehéz feladat elé állították együttesünket, mely ennek ellenére azért tartani tudta két-háromgólos hátrányát. Amikor lett volna lehetőség a felzárkózásra, sajnos rendre elkövettünk egy-egy olyan hibát, ami miatt ez meghiúsult, s mint kiderült, a remekül játszó vendégek ellen ez végzetesnek bizonyult (19-21). A támadásban elkövetett hibákat ráadásul nem tudta jó védekezéssel kompenzálni együttesünk, s a könnyű érdi gólok után hiába kért másodszor is időt Mátéfi Eszter, csak nem akart csökkenni a két gárda közti különbség (22-28). Az utolsó tíz percben már minden játékosának lehetőséget adott vezetőedzőnk, s bár felvillanásaink azért akadtak, ezen az estén sajnos csak az első felvonásban volt némi esélyünk a vendégek ellen, a másodikban pontosabb, jobb volt az ellenfél, mely végül 27-34-es győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Így is jár a gratuláció

A vereség miatt természetesen szomorú volt Mátéfi Eszter a találkozót követően, ám vezetőedzőnk szerint így is nagyszerűen helyt álltak tanítványai az őszi szezonban, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a félidőt a harmadik helyen zárták a bajnoki táblázaton.
- Először is szeretnék gratulálni a csapatnak azért a teljesítményért, amit az őszi szezonban nyújtott, mert azt gondolom, hogy nem érdemtelenül állunk jelenleg a harmadik helyen. A mai mérkőzés tanulsága meglehetősen egyszerű: a jobb eredményhez jobb teljesítményt kellett volna nyújtanunk, ám ma erre nem voltunk képesek. Azt sajnálom, hogy nem tudtuk szorossá tenni a találkozót, szerettünk volna újra örömöt okozni az értünk szurkolóknak, de ma a pontosabb és jobb teljesítményt nyújtó együttes nyert. Ahogy a győzelmekből, úgy a vereségekből is igyekszünk tanulni, s dolgozunk keményen tovább azért, hogy a jövőben jobb teljesítményre legyünk képesek.

DKKA – Érd
27-34 (14-17)

DKKA: Vig, Hosszu 2, Rádl, Takács D. 7, Bulath 5, Vincze 4, Ferling 3. Csere: Csapó K., Pisák (kapusok), Vadász, Gera 2, Takács F. 1, Ács 2, Palotás, Berta 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás