Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 03. 11:33, kedd | Helyi
Forrás: Dunaújvárosi Rendőrkapitányság /fotó:168 óra

Mozgalmasan indult a hét

Mozgalmasan indult a hét

Számos helyszínre vonultak ki hétfőn a dunaújvárosi rendőrök.

Hétfőn már kora reggel egy autólopás miatt kértek intézkedést Perkátára a dunaújvárosi rendőröktől. A bejelentő autóját vitte el ismeretlen tettes a ház elől. Pálhalmán egy karbantartó műhely ablakáról vágták le a rácsot, majd az ablak benyomását követően mentek be ismeretlenek az épületbe. Körfűrészt és kéziszerszámokat vittek el. Ercsiben pedig háza melléképületét találta feltörve a tulajdonos reggelre. A bejelentés szerint egy videokamera és egy digitális fényképezőgép tűnt el.

Valamivel később Ercsibe kértek járőröket. A rokonok bejelentése szerint
a házban élő asszony egészségügyi ellátásra szorul. A házba bejutottak az ercsi nyomozók, kiderült, hogy az asszony mozdulni sem tud. Azonnal mentőt kértek a helyszínre.

Késő délelőtt igazoltatását követően elfogtak és őrizetbe vettek egy férfit Rácalmáson. A férfi őrizetbe vételét a Fejér Megyei Törvényszék BV Csoportja rendelte el, a dunaújvárosi nyomozók folyamatban lévő nyomozás miatt hallgatták ki. Dunaújvárosban hasonlóképp került meg egy férfi a Derkovits utcában, a városi, illetve a kisapostagi körzeti megbízott igazoltatta, s kiderült, hogy
a Paksi Rendőrkapitányság körözi. A paksi nyomozók átszállították területükre az elfogott személyt. A Dózsa György úton egy drogériában értek tetten a biztonsági őrök egy férfit, aki ruhájába rejtve egy szemöldökceruzát kísérelt meg eltulajdonítani. Szabálysértési őrizetbe vették az újvárosi rendőrök, ügyében gyorsított eljárásban kedden dönt a bíróság.

Újabb biztonsági intézkedésre került sor este nyolc óra előtt nem sokkal, mikor is a Kandó téren lévő hajléktalan szállóról saját maga és környezete biztonsága érdekében elszállítottak egy ittas, ön-és közveszélyes állapotban lévő nőt. Az asszonyt a rendőrök egyenesen a kórház pszichiátriájára vitték. Éjjel negyed tizenegykor a Volánbusz Zrt. buszvezetője kérte a rendőrök segítségét. A Budapest és Dunaújváros között közlekedő járaton a Dózsa Mozi
megállónál egy kisgyermeket talált a hátsó ülésen. A gyermek adatait megállapították a járőrök és ezt leellenőrizve derült ki, hogy a hatéves gyermeket a Monori Rendőrkapitányság körözi eltűnés miatt. A fiú ötödik alkalommal szökött meg otthonából. A monori rendőrök épségben átvették a kisfiút dunaújvárosi kollégáiktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.