Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Február 19. 11:04, kedd | Helyi
Forrás: Kovács Bettina

Mozgásszervi rehabilitációs osztály itt a kórházban

Mozgásszervi rehabilitációs osztály itt a kórházban

A Szent Pantaleon Kórház földszint „B” szárnyán megnyílt egy 15 ágyas új mozgásszervi rehabilitációs osztály

Mint ismeretes, 2012 májusában állami fenntartásba került a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház is és ennek kapcsán új struktúrát alakítottak ki. Ennek kereteiben sikerült a korábbi szerződésekkel Kulcsra, illetve Várpalotára kihelyezett mozgásszervi rehabilitációs ágyak közül 15-öt saját működtetésbe vonni.
A kórház vezetése igyekezett a leginkább költségkímélő módon megoldani a 15 ágy elhelyezését a földszint „B” szárnyon. Az ott működő szakrendelések elköltöztetése már decemberben megkezdődött és rendben lezajlott. A szárnyról a reumatológián és az audiológián kívül minden szakrendelés más helyre került (új helyek itt). Az új osztály kialakításának munkálatai befejeződtek, így az osztály február 18-án betegeket fogadott és megkezdte működését.
A mozgásszervi rehabilitációs ágyakon a mozgásukban korlátozott emberek állapotának javítása, az eredeti funkciók minél teljesebb körű visszaállítása zajlik. Bár krónikus ágyakról van szó, sikerült megkapni a kiemelt minősítést, így a működtetés financiális feltételei is biztosítottak. Az új osztályon nagyon is aktív tevékenység folyik, hiszen a rehabilitáció team munka, az orvosi és ápolási személyzeten kívül gyógytornász, fizikoterapeuta, pszichológus, dietetikus is aktív részesei a munkának és nem utolsó sorban speciális műszer- és eszközigényes tevékenységről van szó. Az új osztály szorosan együttműködik az ugyancsak ezen a szárnyon elhelyezkedő reumatológiai szakrendeléssel is.
A kórház vezetőinek hosszú távú célja, hogy az egyre növekvő igények és a központi telephelyen történő gazdaságosabb és logisztikailag is hatékonyabb működtetési lehetőségek miatt Kulcsról és Várpalotáról az összes ilyen jellegű beteg, illetve ágy átkerüljön saját működtetésbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.