Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Szeptember 27. 10:00, csütörtök | Helyi

Munkát, levegőt - párbeszédben

Munkát, levegőt - párbeszédben

Szendvicses háttérbeszélgetsére invitálta a sajtót Szabó Zsolt, a dunaújvárosi LMP képviselője .A kötetlen beszélgetésen sok minden szóba került először a képviselő kora.

  • Valóban, az első közgyűlésekre még diákbérlettel mentem.

A viccet félretéve: az LMP a magyar demokrácia legfiatalabb pártja. Változásra vágyó fiatalok kezdték el és úgy gondolom, hogy hamar felvettük a ritmust. Helyi szinten ezt az is bizonyítja, hogy én büszkélkedhetem a legtöbb felszólalással a közgyűlésben és a problémákra folyamatosan szakmai megoldásokkal jövünk elő. Emellett igyekszem aktívan részt venni a város életében: megjelenni rendezvényeken, keresni a kapcsolatot a városlakókkal.

  • Itt arról beszéltél, hogy fiatal párt, nem tartasz attól, hogy mint az üstökös, csak jött és megy?
  • Nem, egyáltalán nem, az LMP-nek helye van a magyar politikai palettán: egy zöld, baloldali párt, mely az ökoszociális paradigmaváltást szeretné megvalósítani. Ez azt jelenti, hogy olyan társadalmi berendezkedés kialakítására törekszünk, amiben érezhető jövőkép van, amely igazságos és szolidáris a létminimum szintjén vagy alatta élő társaival szemben és mely megmenti többek között a rendelkezésre álló természeti erőforrásokat unokáink számára is. Tudjuk, hogy ezen célok megvalósítása érdekében kellő súllyal kell részt vennünk az országos döntéshozatalban, ezért 2014-ig a FIDESZ reális kihívói szándékozunk lenni.

  • „Munkát! Levegőt!” elnevezésű társadalmi párbeszéddel is valószínűleg ezt akarjátok bebizonyítani…

  • Egyértelműen látható, hogy Dunaújváros nehéz helyzetben van. Ehhez olyan út vezetett, ahol a városvezetés teljes társadalmi kontroll nélkül hozott döntéseket. Ezzel szemben az LMP úgy gondolja, hogy csak közösen, a lakosság véleményét is figyelembe véve tudjuk kivezetni a várost a nehéz helyzetből. Ezt a véleményt beszámítva szeretnénk megalkotni az LMP 2014-es, szakmailag is hiteles választási programját, ami reményeink szerint segít kivezetni a várost jelenlegi helyzetéből. A következő heteket továbbra is arra szánjuk, hogy személyesen megkeressük az utca emberét..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.