Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2020. Június 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Munkatársa jótékonysági kezdeményezéséhez csatlakozott a Hankook

Munkatársa jótékonysági kezdeményezéséhez csatlakozott a Hankook

Az abroncsgyártó tartós élelmiszerrel támogatta a rászoruló családokat.

Bár az országgyűlés június 17-én döntött a veszélyhelyzet megszüntetéséről, a koronavírus okozta károk a rendkívüli jogrend eltörlésével sajnos nem múlnak el egy csapásra. A világjárvány rengeteg család számára okozott komoly anyagi károkat, melyek hatásait még bizonytalan ideig érezhetik. A tavasszal kialakult helyzetre több Dunaújvárosi szervezet is közös erővel reagált.

Az összefogás híre eljutott a Hankook Tire Magyarország Kft. technológiai osztályán dolgozó Schrancz Lászlórészlegvezetőhöz is, aki munkatársai figyelmét felhívva gyűjtést szervezett a gyáron belül. Lászlótól nem álltávol a jótékonykodás, legutóbbi hasonló kezdeményezése nyomán nem kevesebb, mint két tonna tartós élelmiszert sikerült adományoznia munkatársai közreműködésével. Ez alkalommal a vállalat mintegy 100.000Ft értékű élelmiszercsomaggal állt a jótékonysági akció mellé. Az így összegyűlt adományt június 22-én adtákát a Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi játszóházában, ahol a már átvett csomagok szétosztása is történt.

Kissné Fekete Éva, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője, az adományosztás koordinátora elmondta, aHankook adomány érkezése előtt 260 csomagot állítottak össze az eddigi felajánlásokból. A támogatottakközött pedig 43 család van, akik több, mint öt gyermeket nevelnek. “Ez az összefogás nagyon sikeresnek
bizonyult, a koronavírus okozta válsághelyzet sokakat megmozgatott. A gyűjtés tavasszal indult, áprilisban ésmájusban is osztottunk csomagokat, ez lesz a harmadik kör. A csomagok eljuttatásában az összefogásbanrésztvevő valamennyi szervezet segít majd.” – nyilatkozta az igazgatónő.Az adományokat június utolsó hetében kapják meg a rászorulók.

#

Címkék: adomány, hankook

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 21:55, kedd | Helyi

Jól jártunk a mozi új üzemeltetőjével? Nézzük a jegyárakat.

Hamarosan újra nyit a mozi, s ez nagyon jó dolog. Még akkor is, ha számtalan botrány kisérte az üzemeltető kiválasztását. De az is érdekes, hogy más építette fel és más avatja fel. De most nem erről lesz szó.

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.