Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Június 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Munkatársa jótékonysági kezdeményezéséhez csatlakozott a Hankook

Munkatársa jótékonysági kezdeményezéséhez csatlakozott a Hankook

Az abroncsgyártó tartós élelmiszerrel támogatta a rászoruló családokat.

Bár az országgyűlés június 17-én döntött a veszélyhelyzet megszüntetéséről, a koronavírus okozta károk a rendkívüli jogrend eltörlésével sajnos nem múlnak el egy csapásra. A világjárvány rengeteg család számára okozott komoly anyagi károkat, melyek hatásait még bizonytalan ideig érezhetik. A tavasszal kialakult helyzetre több Dunaújvárosi szervezet is közös erővel reagált.

Az összefogás híre eljutott a Hankook Tire Magyarország Kft. technológiai osztályán dolgozó Schrancz Lászlórészlegvezetőhöz is, aki munkatársai figyelmét felhívva gyűjtést szervezett a gyáron belül. Lászlótól nem álltávol a jótékonykodás, legutóbbi hasonló kezdeményezése nyomán nem kevesebb, mint két tonna tartós élelmiszert sikerült adományoznia munkatársai közreműködésével. Ez alkalommal a vállalat mintegy 100.000Ft értékű élelmiszercsomaggal állt a jótékonysági akció mellé. Az így összegyűlt adományt június 22-én adtákát a Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi játszóházában, ahol a már átvett csomagok szétosztása is történt.

Kissné Fekete Éva, az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője, az adományosztás koordinátora elmondta, aHankook adomány érkezése előtt 260 csomagot állítottak össze az eddigi felajánlásokból. A támogatottakközött pedig 43 család van, akik több, mint öt gyermeket nevelnek. “Ez az összefogás nagyon sikeresnek
bizonyult, a koronavírus okozta válsághelyzet sokakat megmozgatott. A gyűjtés tavasszal indult, áprilisban ésmájusban is osztottunk csomagokat, ez lesz a harmadik kör. A csomagok eljuttatásában az összefogásbanrésztvevő valamennyi szervezet segít majd.” – nyilatkozta az igazgatónő.Az adományokat június utolsó hetében kapják meg a rászorulók.

#

Címkék: adomány, hankook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. Augusztus 05. 09:10, csütörtök | Helyi

BÓDULT ÁLLAPOTBAN VEZETETT

A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31 éves nővel szemben indult eljárás vizsgálatát.

2021. Augusztus 02. 15:18, hétfő | Helyi

OKF: folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.