Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 29. 12:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Nagy hatása lesz a készpénzforgalom visszaszorításában az azonnali banki utalásnak

Nagy hatása lesz a készpénzforgalom visszaszorításában az azonnali banki utalásnak

Nagyon nagy hatása lesz a készpénzforgalom visszaszorításában, ha elindul az azonnali banki utalás - vélekedett Trencsán Erika vezető pénzügyi szakértő az M1 csatorna szombat reggeli műsorában.

A tízmillió forintos utalási limit elég magas ahhoz, hogy a lakossági utalásokat fedezze - tette hozzá.

Elmondta: az elmúlt években nagy mértékben felhalmozódott a készpénzállomány, és ez nagyon költséges a gazdaságnak. Ugyanakkor megjegyezte: korábban sokat segített a Magyar Állampapír Plusz bevezetése is, hogy a megtakarításokban visszaszoruljon a készpénzállomány.

Március 2-án indul az azonnali utalás rendszere. A szakértő elmondta: az utalásnak eddig is volt, ezután is lesz költsége, de pluszköltséggel nem jár majd az azonnali utalás.

Másik fontos újdonság a banki szolgáltatásokban a másodlagos azonosító megjelenése. Így már nem fontos ismerni a bankszámlaszámot az utaláshoz, elegendő lesz egy adóazonosító, egy e-mailcím vagy egy mobiltelefonszám. Ezt viszont rögzíteni kell a banki rendszerben. Most az indulásnál ez jellemzően ingyenes szolgáltatás, de úgy látszik a hirdetményekben, hogy lehetnek bankok, amelyek később ezért pénzt kérnek majd - közölte Trencsán Erika.

Címkék: készpénz, pénz, utalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.