Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Július 31. 12:38, szerda | Helyi

Nagy vad is hálójukba akadt

Nagy vad is hálójukba akadt

Több millió forintos betöréses lopás miatt körözött férfit is fogtak a gárdonyi rendőrök abban az autóvadász akcióban, amit a Velencei-tó környékén tartottak rendszámfelismerőkkel.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság 2013. július 30-án átfogó ellenőrzést hajtott végre illetékességi területén a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítása érdekében. A rendszámfelismerő készülékkel ellátott rendőrautók a razzia során lefedték szinte a Velencei-tó környékének egészét.Összesen közel tizenháromezer gépkocsit ellenőriztek. Fókuszban a 7-es főút volt, egyrészt a nagy átmenő forgalom miatt, másrészt azért, mert a tónál bűncselekményt elkövetők elsősorban ezt az utat használják. A razzia célja egyrészt a körözött személyek, autók kiszűrése volt, másrészt a rendőri jelenléttel a különböző jogsértések visszaszorítása.

A gárdonyi rendőrök munkáját a Készenléti Rendőrség, valamint az ORFK munkatársai és polgárőrök is segítették. A közel tízórás akcióban két álló- és öt mozgóellenőrzést végrehajtó csapat vett részt. Az egyenruhások összesen 12 731 gépkocsit és 2823 személyt ellenőriztek.
Egy ittas gépkocsivezetővel szemben intézkedtek, illetve egy olyan sofőrrel szemben, akit járművezetéstől eltiltottak. Találtak húsz forgalomból kivont gépjárművet és 17 olyat, aminek lejárt a műszaki engedélye. 24 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg 17 szabálysértési feljelentést tettek.

Az ellenőrzött autósok között egy körözött személyre bukkantak. A 32 éves budapesti R. Ferenc ellen a BRFK elfogatóparancsa volt érvényben több millió forintos betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, az általa használt gépkocsit lefoglalták, majd a férfit az autóval együtt a BRFK munkatársainak átadták.
Az autóvadászok két csaló férfit is kézre kerítettek. A nap folyamán ugyanis bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy 88 éves gárdonyi férfitől 45 000 forintot csalt ki két férfi egy konyhai szeletelő eszköz ellenértékeként. Ahogy kiderült, hogy az elkövetők egy Volvo S 40 típusú személygépkocsival közlekednek, a járőrök az autót keresni kezdték. Martonvásáron fogták el őket. A 43 éves budapesti és a 34 éves ercsi férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési értékre elkövetett csalás miatt indult meg velük szemben a szabálysértési eljárás. Meghallgatásukat követően mindegyiküket szabálysértési őrizetbe vették.

Címkék: razzia, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.