Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 18. 11:07, vasárnap | Helyi sport
Forrás: dragons.hu

NB2 – Szép teljesítmény az első felkészülési mérkőzésen

NB2 – Szép teljesítmény az első felkészülési mérkőzésen

Lejátszotta első meccsét a Dunaújváros NB2-es kosárcsapat.

Molnár Tamás edző beszámolója a mérkőzésről:

A százhalombattai csarnokba megérkezve kicsit megilletődött a csapat, amikor a megyei bajnoksághoz szokottak helyett, egy 13 fős, játékra kész -amúgy kedves és vendégszerető – Százhalombattával találkozott. Gyors öltözés után, még gyorsabb bemelegítés következett. Ezalatt a játékvezető páros gratulált csapatunknak, hogy Dunaújvárost újra felvittük a magyar kosárlabdázás térképére. Kiderült, 35 évvel ezelőtt ők is itt pattogtatták a labdát.

Feldobás után a battaiak tempósan lépdeltek el tőlünk, még rutinos játékosainkon is érződött, tele a gatya. A fiatalabbak be is vallották. Az első negyed végére 16- 4 volt az állás a vendéglátók javára.

Második negyedre sort cserélt az ellen, mi pedig a szünetben megbeszéltek alapján, az első holtponton túllépve és az izgalmat is magunk mögött hagyva elkezdtük pakolni a pontokat a táblára.

Oly annyira, hogy a félidőre 6 ponttal vezettünk.

Félidőben a védekezésünk átbeszélésére fektettük a hangsúlyt, de a battai első sorral (akik rutinos, összeszokott és kiváló kosarasok voltak) továbbra sem tudtuk felvenni a versenyt. Ugyanolyan verést, mint az első negyedben nem kaptunk, de az összeszokottság hiánya még nagyon érződött.

Az utolsó negyedben védekezést is váltottunk, két fajta zónát is kipróbáltunk, ahol még jobban érződött, keveset edzettünkmég együtt. A támadásaink stabilan adták a pontokat, viszün a védelmünk ennél nagyobb tempóban kapta, így a végeredmény 72- 65 lett a hazaiaknak.

Az öltözőben a gyors megbeszélést azzal zártuk, hogy mindenki bizakodó a jövőre való tekintettel, ha a kisebb sérülések elmúlnak és a most jelen nem lévő játékosainkkal kiegészülünk és erősödünk, akkor már az idei bajnokságnak is szép reményekkel futhatunk neki.

Természetesen a játék minden elemében fejlődnünk kell, kiváltképp a védekezésben (egyénileg és csapatban is), és az erőnlétünket is muszáj fejleszteni, hogy ne tudjanak a nagy létszámos csapatok felőrölni.

Köszönjük a Százhalombatta csapatának a lehetőséget, hogy céljainknak minden szempontból megfelelő edzőmérkőzést tudtunk játszani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.