Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 08. 14:02, csütörtök | PR

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

A hűvös idő beköszöntével, akár már egy-két fokos lehűlést is jelentősnek érzünk otthonunkban. A nyári meleghez szokott testünknek - még akkor is, ha jellemzően légkondicionálót használunk ekkor - komoly változás lehet az őszi lev

A fűtési szezon azonban nem indul el általában az ősz első napján, így érdemes átmeneti megoldásban gondolkodni. Jó választás lehet például az olajradiátor.

Az otthoni komfort érzetünk sok mindentől függ, de kétségtelenül a lista elején áll a lakás hőmérséklete. A meleg nyári napok után könnyen érezzük az egyébként nem hűvös helyiségeket is kellemetlenül hidegnek, hiszen a szervezetünknek hozzá kell szoknia a változáshoz.

Ha a központi fűtést még nem tudja vagy nem szeretné használni, jó megoldás lehet a hideg téli napokig egy olajradiátor.

Mi az az olajradiátor?

Küllemében hagyományos társaira emlékeztető készülék, ami bár funkcióját illetően is hasonló, működésében mégis jelentős eltérés van.

A név alapján talán könnyű kitalálni: a fűtőtest belsejében olaj található, aminek felmelegedésével biztosítható a lakás levegőjének optimalizálása.

Az olajradiátor villamosenergia segítségével melegíti fel az olajat, ami óriási előnye ennek a fűtőtestnek. Nem szükséges ugyanis központi rendszerre csatlakozni, nem kell csőrendszerre kötni, így mobilis, bármely helyiségben használható, és a helyiségek között szabadon mozgatható.

Miért jó az olajradiátor?

Nem csak a mobilitása, annak hatékonysága is említésre méltó, hiszen a felhasznált energia akár 90-95%-át képes hasznosítani. Nem csak rövid idő alatt melegszik fel, hanem a kikapcsolását követően is növeli hőérzetünket, hiszen jelentős ideig meleg marad a készülék, ezáltal befolyásolva a levegő hőmérsékletét kikapcsolt állapotában is.

Sokan félnek a különféle fűtési lehetőségekkel kisérletezni, és valóban ijedelemre adhat okot némelyik típus.

Az olajradiátor azonban az egyik legbiztonságosabb fűtési alternatíva, hiszen a benne található fűtőolaj nem képes robbanásra vagy égésre, ráadásul a fűtés során szén-monoxid sem keletkezik.

Tipp: Idős emberek számára biztonságos, kényelmes és kedvező árú fűtési módszer, érdemes beszerezni idős szeretteinknek egy ilyen készüléket még a kemény tél beállta előtt.

Nem csak azok számára lehet kiváló megoldás, akik biztonságra és olcsó működtetésre vágynak, jó szolgálatot tesz olyanoknak is, akik nyaralójuk vagy egyéb, nem rendszeresen használt helyiség felfűtéséről szeretnének valamilyen módon gondoskodni.

Könnyű használata miatt joggal merül fel a kérdés, vajon milyen gyakori meghibásodásra vagy cserére kell számolnunk? Nos, mivel az olajradiátorok viszonylag kevés alkatrészből állnak, így a meghibásodás esélye is igen alacsony. 15-20 évig is megfelelően szolgál, de a legtöbb gyártó minimum 10 év garanciát vállalva értékesíti olajradiátorait.

Vegyük tehát még egyszer sorra az előnyöket a döntés előtt:

- gyorsan felmelegszik,
- kikapcsolás után is megőrzi a hőt,
- nincs központi csőrendszerre kötve
- biztonságos és tiszta fűtést biztosít,
- ráadásul egyénileg szabályozható a használat ideje és helye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat