Városlista
2020. október 19, hétfő - Nándor

Hírek

2020. Október 08. 14:02, csütörtök | PR

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

A hűvös idő beköszöntével, akár már egy-két fokos lehűlést is jelentősnek érzünk otthonunkban. A nyári meleghez szokott testünknek - még akkor is, ha jellemzően légkondicionálót használunk ekkor - komoly változás lehet az őszi lev

A fűtési szezon azonban nem indul el általában az ősz első napján, így érdemes átmeneti megoldásban gondolkodni. Jó választás lehet például az olajradiátor.

Az otthoni komfort érzetünk sok mindentől függ, de kétségtelenül a lista elején áll a lakás hőmérséklete. A meleg nyári napok után könnyen érezzük az egyébként nem hűvös helyiségeket is kellemetlenül hidegnek, hiszen a szervezetünknek hozzá kell szoknia a változáshoz.

Ha a központi fűtést még nem tudja vagy nem szeretné használni, jó megoldás lehet a hideg téli napokig egy olajradiátor.

Mi az az olajradiátor?

Küllemében hagyományos társaira emlékeztető készülék, ami bár funkcióját illetően is hasonló, működésében mégis jelentős eltérés van.

A név alapján talán könnyű kitalálni: a fűtőtest belsejében olaj található, aminek felmelegedésével biztosítható a lakás levegőjének optimalizálása.

Az olajradiátor villamosenergia segítségével melegíti fel az olajat, ami óriási előnye ennek a fűtőtestnek. Nem szükséges ugyanis központi rendszerre csatlakozni, nem kell csőrendszerre kötni, így mobilis, bármely helyiségben használható, és a helyiségek között szabadon mozgatható.

Miért jó az olajradiátor?

Nem csak a mobilitása, annak hatékonysága is említésre méltó, hiszen a felhasznált energia akár 90-95%-át képes hasznosítani. Nem csak rövid idő alatt melegszik fel, hanem a kikapcsolását követően is növeli hőérzetünket, hiszen jelentős ideig meleg marad a készülék, ezáltal befolyásolva a levegő hőmérsékletét kikapcsolt állapotában is.

Sokan félnek a különféle fűtési lehetőségekkel kisérletezni, és valóban ijedelemre adhat okot némelyik típus.

Az olajradiátor azonban az egyik legbiztonságosabb fűtési alternatíva, hiszen a benne található fűtőolaj nem képes robbanásra vagy égésre, ráadásul a fűtés során szén-monoxid sem keletkezik.

Tipp: Idős emberek számára biztonságos, kényelmes és kedvező árú fűtési módszer, érdemes beszerezni idős szeretteinknek egy ilyen készüléket még a kemény tél beállta előtt.

Nem csak azok számára lehet kiváló megoldás, akik biztonságra és olcsó működtetésre vágynak, jó szolgálatot tesz olyanoknak is, akik nyaralójuk vagy egyéb, nem rendszeresen használt helyiség felfűtéséről szeretnének valamilyen módon gondoskodni.

Könnyű használata miatt joggal merül fel a kérdés, vajon milyen gyakori meghibásodásra vagy cserére kell számolnunk? Nos, mivel az olajradiátorok viszonylag kevés alkatrészből állnak, így a meghibásodás esélye is igen alacsony. 15-20 évig is megfelelően szolgál, de a legtöbb gyártó minimum 10 év garanciát vállalva értékesíti olajradiátorait.

Vegyük tehát még egyszer sorra az előnyöket a döntés előtt:

- gyorsan felmelegszik,
- kikapcsolás után is megőrzi a hőt,
- nincs központi csőrendszerre kötve
- biztonságos és tiszta fűtést biztosít,
- ráadásul egyénileg szabályozható a használat ideje és helye.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 12:24, csütörtök | PR

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Az elmúlt néhány év ingatlanpiaci robbanása után még mindig töretlenül erős az agglomerációba irányló mozgás, de nem mindegy, hogy milyen céggel indulunk neki a fővárosból vidékre való költöztetésnek.

2020. Október 08. 12:19, csütörtök | PR

Saját házi baristánk, a kapszulás kávéfőző

Napjaink egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elérhető élvezeti cikke a kávé. Az isteni főzetekhez már lakásunkból sem kell kimozdulnunk, hiszen a kávéfőző gépek segítségével mi magunk is profi munkát végezhetünk.

2020. Október 08. 09:58, csütörtök | PR

Kinek lehet jó választás a nehézgépkezelő állás?

Hirdetések böngészése során sokszor találkozhatsz nehézgépkezelő álláshirdetésekkel, de ha nem ismered a munkakört, akkor nehéz pontosan meghatározni, hogy mi ez. Megnéztük, mit takar és kinek lehet jó választás.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.