Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Május 31. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

NÉBIH: népszerű az online turista horgászjegy

NÉBIH: népszerű az online turista horgászjegy

Csaknem kétezren regisztráltak május 1-je óta a turista állami horgászjegy (TUHIR) rendszerében, amely most új arculatot kapott. Az egyszerűsített jegy mellet egyre több szolgáltató tervezi a kedvezményes területi engedély bevezetését is. A könnyített ügyintézésen túl a NÉBIH online nyereményjátékot indított a pihentető időtöltés népszerűsítéséért.

A NÉGIH közleménye szerint töretlen az érdeklődés a turista állami horgászjegy iránt. A TUHIR indulása óta mintegy 2000-en regisztráltak, 900-an töltötték ki sikeresen az online tesztet, s csaknem felük a 90 napos jegyet is kiváltotta már. A hobbi pecások jelentős része elsőre sikerrel vette az ellenőrző kérdéssor helyes kitöltése jelentette akadályt, de akadt, aki csak a 13. próbálkozásra tudta teljesíteni a követelményeket. A regisztrálók között számos külföldi (többek között amerikai, angol, ausztrál, holland, német, román, svéd) állampolgár is található.

Az újfajta állami jegyet a vízhasznosítók többsége is örömmel fogadta. A NÉBIH-nél többen jelezték már, hogy a turista állami horgászjegy mellé bevezetik a kedvezményes turista területi horgászengedélyt. Hamarosan többek között a Tisza-tavi Sporthorgász KNKft.-nél, a Tisza Halászati Szövetkezetnél és a Halász Kft.-nél is elérhető lesz a kedvezményes területi jegy.

A horgászat népszerűsítése érdekében a NÉBIH online játékot indított közösségi oldalán (www.facebook.com/nebih.hu). A 2014. június 20-ig tartó játékban a vállalkozó szelleműek egy négy fős Tisza-tavi horgászhétvégét nyerhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során