Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 27. 07:22, csütörtök | Sport

Nedecki László: Kemény harc várható az Ózd Rallyn

Nedecki László: Kemény harc várható az Ózd Rallyn

Interjú Nedecki László autóversenyzővel, a Steelvent Ózd Rallye előtt.

Nedecki László - Kovács Géza
Lada VFTS - HBRK ASE
Steelvent Ózd Rallye
2017.04.28-30.

A hétvégén hazai környezetben állsz rajthoz az Ózd Rallye Steelvent Kupán a Lada VFTS versenyautóddal.

Mennyire vártad már ezt a versenyt? Van-e teher rajtad, hogy „hazai” pályán indulsz?

- Természetesen nagyon vártuk ezt a versenyt, hiszen a hazai pályán barátok előtt kocsikázunk és ez még egy nagy adrenalin löketet ad. Feszegetem a határaimat, hogy megmutassam, miként is lehet gyorsan és látványosan autózni. Ami nem mindig jön össze.

Tizennégy gyors ismerős és kevésbé ismert pályákon szállsz harcba Kovács Géza navigátoroddal a sporttársak és az idő ellen. A Miskolc rallye-n igen sikeresek voltatok. Az ott szerzett adrenalin mennyire lesz elég az Ózd Rally-ra?

- Mindenképpen egy nagyon jó érzés volt a Miskolc rallyn elért jó eredmény, és szeretnénk Ózdra is áthozni belőle. Egy gyorsasági szakasz, amin még eddig nem indultunk a többit ismerjük és szeretjük.



Szombaton nem kell korán kelni, mert csak fél tízkor rajtol el az első autó az Ózd - Sáta hét kilométeres szakaszán, ahol értesülésem szerint vakon is végig találsz, sőt még egy KV-ra is lehet, hogy beugrassz a cégedhez?

- Valóban nem kell korán kelni, egy jó kávé tuti belefér az időbe és még egy jó szendvics is jöhet (az asszony biztos készít). Ez az a szakasz, amin az autó már magától végig megy.

Vasárnap kicsit elugrottok a Vizslás - (Kazár) Salgótarján gyorsra és onnan Zagyvaróna - Ceredig meg sem álltok. Szereted-e ezeket a gyorsokat, elég naftát tudtok-e tankolni a gyorsokra?

- Ezt a két gyorsot nagyon szeretjük, ismerjük is többször volt már hozzá szerencsénk. A tankolással nem lesz gondunk, mert a gyári adatok, amit a Lada gyár kiadott kb. 9-10 liter/100 km. (lehet, hogy egy kicsit nálunk több lesz)

Következik egy régen nem látott gyorsasági szakasz a Sámsonháza – Nagykeresztúr rövid távja. Mit is lehet erről a gyorsról tudni? Gyors, dobálós, tempós stb?

- Nem igazán tudok véleményt mondani erről a szakaszról még nem mentünk rajta remélem jól fog feküdni a vezetési stílusomnak. Vasárnap este már többet tudok róla.

A Miskolc rally óta volt-e fejlesztés a Lada VFTS-en?

- Igen volt leporoltuk az autót könnyítettünk rajta, leszedtük a matricákat és kicseréltük a difit rövidre. (remélem nem lesz túl rövid)

Végezetül, miként is szeretnétek szerepelni ezen a tizennégy gyorsot és 150 verseny kilométert felvonultató versenyen?

- Lehetőség szerint baleset nélkül végig érni az autót nem szeretnénk nagyon nyúzni és természetesen jól esne a dobogó valamelyik fokára felállni, ugyanis egyik legnépesebb mezőnyben indulunk.



Sportbaráti üdvözlet:
Nedecki "vadkutya" László és navigátora Kovács Géza

Támogatóink segítségét köszönjük!
Fram-Corr Kft., Incorr-Metal Kft., Kék kereszt Kisállatklinika "Lódoki", Tomi-dekor, Elek-dekor, Lonax, Gyöngyösi Gumiszerviz, Kazinc Gumi Bt. "Szaniszló Tibor", Vadkutya család, Vadkutya Rally Team.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.