Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 16. 23:12, vasárnap | Helyi sport

Négy között a Kohász!

Négy között a Kohász!

Magabiztosan nyerte az MTK elleni fővárosi mérkőzését együttesünk, s mivel a Ferencváros is győzött a Vác ellen, így már matematikailag is bejutott a bajnokság legjobb négy csapata közé Mátéfi Eszter alakulata.

A papírforma szerint hozható mérkőzés várt ma este együttesünkre, mely ezúttal az utolsó előtti helyezett MTK ellen lépett pályára, méghozzá egyértelműen a győzelem reményében. A mieink szurkolói azonban fél szemmel a Ferencváros találkozóját is figyelték, hiszen a Kohász és a Fradi győzelme esetén már matematikailag is biztosította volna helyét a legjobb négy között csapatunk.


A találkozó első gólját Bulath szerezte, majd nem sokkal később Vincze is betalált, s bár ezt még kiegyenlítették a vendéglátók, két eladott labdával is ziccert lőhetett együttesünk, mely az 5. perc végére ismét kettővel vezetett (2-4).

A folytatásban tartotta egy-kétgólos előnyét együttesünk, mely a játékrész derekán lépett el először három találatra vetélytársától, ám a remekül küzdő házigazdák nem adták fel a küzdelmet, s a 17. percben ismét minimálisra csökkentették hátrányukat (8-9). Mátéfi Eszter tanítványai azonnal össze is kapták védekezésüket, s mivel a játékrész hajrájában már támadásban is kevesebbet hibáztak ellenfelüknél, így ismét nőni kezdett a két gárda közti különbség.

A 21. és a 30. perc között olyannyira jól működött a mieink hátsó alakzata, hogy a fővárosiak egyszer sem tudtak betalálni a Kohász kapujába, s mivel ezt ötször is megtette együttesünk, így a félidei szünethez érve eldőlni látszott a találkozó (9-16).
A térfélcserét követően igen hamar tett arról csapatunk, hogy zsebben érezhessük a két bajnoki pont sorsát, ugyanis az első öt percet 4-1-re nyerték a Mátéfi-tanítványok, akik így pillanatok alatt tízgólosra növelték előnyüket (10-20).

Innentől kezdve már túl sok izgalmat nem tartogatott a mérkőzés, s bár a hazaiak továbbra is becsülettel küzdöttek, Ferlingék magabiztosan tartották fölényes vezetésüket (15-23).

A Kohász szimpatizánsai a játékrész derekán azonban aggódva ráncolhatták homlokukat, ugyanis egy hazai támadás közben Bulath megsérült, s a bajnoki góllövőlista vezetője a folytatásban már nem is tért vissza a pályára. A sajnálatos sérülés ellenére sem engedte közelebb vetélytársát együttesünk, mely az utolsó bő tíz percben is biztosan tartotta előnyét, s végül 24-34-es sikerrel örvendeztette meg az érte szurkolókat.
Ráadásul a nap másik – számunkra fontos – mérkőzésén a Ferencváros a papírformának megfelelően legyőzte a Vác együttesét, s ez egyben azt is jelentette, hogy bejutott a felsőházi rájátszásba a DKKA csapata, vagyis a bajnokság utolsó szakaszában már biztosan éremért játszhat Mátéfi Eszter együttese. Szép volt lányok!
MTK-Budapest – DKKA
24-34 (9-16)


DKKA: Csapó, Hosszú 1, Vadász 1, Ferling 7, Takács D. 2, Bulath 7, Vincze 8. Cere: Pisák, Víg (kapusok), Gera 3, Rádl 3, Kővári 1, Palotás, Kemény D. 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a