Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2012. Szeptember 08. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Néhány komoly egészségügyi ok, amiért érdemes fogyni

Néhány komoly egészségügyi ok, amiért érdemes fogyni

A legtöbben nem gondolják, hogy néhány plusz kiló komoly egészségügyi kockázatokkal jár. A rideg valóság azonban az, hogy az obesitas akár húsz évvel is megrövidítheti az életet.

A Fox News cikke most összegyűjtött néhány olyan komoly egészségügyi kockázatot, amiért érdemes meggondolni a fogyást.

Csökkenti a rák kockázatát: a túlsúlyos nőknek négyszer nagyobb esélyük van az endometikus rák kialakulására, mint társaiknak, s ugyanezen okból a mellrák kialakulására is nagyobb esélyük van. Ugyanakkor a méhnyakrák megelőzésére a fogamzásgátló tabletták is jó hatással vannak: 50 százalékkal csökkenti a betegség kialakulását.

Élesen tartja az agyat: kutatások bizonyítják, hogy az elhízott embereknek 260 százalékkal nagyobb esélyük van a demencia kialakulására, ennek oka legfőképpen a hason található zsír. Ennek megelőzésére reggelire egyen zsírmentes vagy alacsony zsírtartalmú natúr joghurtot, amely segít elégetni a hasi zsírt.

Biztonságban tartja a szív egészségét: az elhízottak esetében tizenkét évvel korábban jelentkezhetnek szívproblémák, mint normál súlyú társaiknál. Ennek megelőzésére egyen sok leveles zöldséget és sózatlan dióféléket.

Megment a depressziótól: az elhízottság és a depresszió között már számos összefüggést találtak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 17:08, péntek | Életmód

A nyaralni készülők többsége belföldön tervez pihenni

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait:

2020. Július 10. 15:08, péntek | Életmód

Napszemüvegeket ellenőriztek

Megfeleltek az UV-szűrésre vonatkozó előírásnak a vizsgált napszemüvegek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

2020. Július 09. 17:09, csütörtök | Életmód

A koronavírus-fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben található - hatóanyagot azonosítottak, ami a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható

2020. Július 01. 17:03, szerda | Életmód

Az internetezők hetven százaléka vásárol online

A magyarok már a járvány előtt is rendszeresen használták az internetet különböző ügyeik intézésére;