Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 15. 08:28, szerda | Helyi

Nem áll le a távfűtés

Nem áll le a távfűtés

Itt a lehűlés, és itt a fűtés szezon vége is. Hivatalosan április 15-től leáll a távfűtés városunkban, azonban a szolgáltató társaságnak egészen május végéig a város illetve a városlakók rendelkezésére kell állnia.

Azaz, ha a napi külső átlaghőmérséklet tartósan csökken /3 napot meghaladóan 12 C fok alá vagy 1 napon belül 10 C fok alá/, ismét vissza kell állítania a fűtés szolgáltatást.


Gőblyös Béla, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az időjárási előrejelzések szerint hétvégére a napi külső átlaghőmérséklet az éjszakai fagyközeli értékek miatt „fűtési értékhatáron” lesz. Éppen ezért úgy döntött a társaság, hogy jövő hét végéig fenntartja a fűtés szolgáltatást.
Így csak azoknak a közös képviselőknek kell bejelentést tenni, akik nem szeretnének távfűtést. A bejelentést követően haladéktalanul leállítja DVCSH Kft. a szolgáltatást. Visszakapcsoltatásra 3 nap eltelte után van lehetőség. Nem árt tudni, hogy a fűtéskorszerűsített lakásokban a termosztatikus radiátor szelepek a beállított értéknek megfelelően a lakásban lévő hőmérséklet alapján kapcsolják be és ki radiátoronként a távfűtést. Azaz 3-as fokozaton csak akkor kapcsol be, ha a helyiségben nem éri el a hőmérséklet a 20 C fokot.


A mérés szerinti elszámolások bevezetése óta megszűnt a pótfűtés fogalma. Azaz a fogyasztóknak évente egyszer a hőközpontokban mért, elfogyasztott hővel kell elszámolniuk. Így a mostani fűtés is az éves elszámoláshoz adódik. Az elszámolási időszak társasházanként is változhat. A költségosztók felszerelésének évfordulójához igazodik.


A fűtési idény befejeztével fontos tudni a fűtéskorszerűsített lakások tulajdonosainak, hogy tekerjék fel 5-ös fokozatra a termosztatikus szelepfejeket, hiszen ezzel tudják megakadályozni, hogy az őszi szezon kezdetkor a levegősödés miatt ne csörögjenek, ne zörögjenek a fűtőtestek. A szelepek teljes kinyitásával a nyári javítási, karbantartási munkáknál akadálytalanul tudja a szolgáltató leengedni, és újra feltölteni a rendszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.