Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 28. 13:47, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem sok jót vár az OECD

Nem sok jót vár az OECD

Az OECD szerint Magyarország recesszióba süllyed jövőre és a befektetői bizalom helyreállítása érdekében hitelmegállapodás megkötését sürgeti a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Az OECD a devizahitelek végtörlesztési programjának felszámolására szólítja fel Magyarországot. A szervezet 0,6 százalékos csökkenésre módosította a 2012-es magyar GDP-növekedési előrejelzését az előző prognózisban jelzett 3,1 százalékos növekedésről. Az idén a magyar GDP 1,5 százalékkal növekedik majd az előző előrejelzésben várt 2,7 százalék helyett.

Az OECD szerint a kialakult piaci feszültség jelentős mértékben korlátozza a jegybank monetáris enyhítési mozgásterét. Úgy vélik, a jegybank legfeljebb 5,5 százalékra lesz képes csökkenteni irányadó kamatlábát 2013-ig, holott ennél nagyobbra lenne szükség.

Címkék: OECD, válság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk