Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 23. 12:42, szerda | Belföld
Forrás: Nemzeti Dohányboltok Szövetsége

Nemzeti Dohányboltok Szövetsége: szövetségben a sikeres koncessziókért - nem elég a sikeres pályázat a biztos jövedelemhez

Nemzeti Dohányboltok Szövetsége: szövetségben a sikeres koncessziókért  - nem elég a sikeres pályázat a biztos jövedelemhez

2013.január 21-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre került a dohány kiskereskedelmi koncesszióról szóló rendezvény, amelynek egyik fő előadója, a Nemzeti Dohányboltok Szövetsége, a „Szövetségben a sikeres koncessziókért” címen tartotta meg előadását.

A Szövetség bemutatta az érdekképviselet stratégiai partnereit, kapcsolatrendszerét és a pályázatok elkészítéséhez nyújtott szakmai segítség mellett a sikeres működéshez elengedhetetlenül szükséges finanszírozási termékeit.
„Nem csak a koncessziós pályázatok sikeres megírásában való segítségnyújtás a Szövetség célja, hanem egy hosszútávon működőképes dohány kiskereskedelmi struktúra megteremtése, ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges, hogy a koncessziónyertes pályázók számára a valóban biztos jövedelem feltételei adottak legyenek. Ennek egyik alapvetése a nemzeti dohányboltokban a széleskörű termékkör kialakítása és a hosszú távon biztosított finanszírozás megteremtése ” – mondta el Janzsó Tamás, a Nemzeti Dohányboltok Szövetségének alelnöke.
A 2013 július 1-től nyíló nemzeti dohányboltok kínálatában ugyanis a jelenlegi törvényi szabályozás, kizárólag dohánytermékek, egyébdohányzási kellékek, valamint a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény által szabályozottsorsolásos játék és fogadás bonyolításával kapcsolatos termékekárusítására biztosít lehetőséget. A Nemzeti Dohányboltok Szövetsége támogatja Gyulay Zsolt (Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. elnöke) arra vonatkozó javaslatát, hogy a hírlap, az égetett szesz, a kávé, az energiaital, az üdítő és az ásványvíz is kerüljön be a nemzeti dohányboltok kínálatába. Az NDSZ szerint ez jelentősen javítaná az újonnan megnyíló üzletek jövedelmezőségét, hiszen a jelenlegi pályázati kiírás termékportfolióra vonatkozó feltételei mellett, ami kizárólag dohánytermékek, dohányzási kellékek és a szerencsejáték termékek árusítását teszi lehetővé, a dohánytermékek alacsony árréséből adódóan nehezen tehető majd nyereségessé a dohányboltok üzemeltetése.
A Nemzeti Dohányboltok Szövetségének adatai alapján bemutatásra került modell számításai szerint: egy koncesszió által üzemeltetett dohánybolt nagyságrendileg 6-7 milliós forgalmat jelent. A dohánytermékek jelenlegi, átlagos árrésével kalkulálva (3-5%), a dohányzási kellékek forgalmát hozzávéve (amely körülbelül 5%-a a dohánytermék forgalomnak, természetesen a bolt elhelyezkedésétől, vásárlói körétől, és még több tényezőtől függően), optimális esetben a dohányzási kellékek várható magasabb árrését (25-30 % átlagosan) is belekalkulálva kb. 6 - 7%-os átlag haszonnal számolhat egy trafikos. Ez a 6-7 milliós havi forgalomnál kb. 350.000-400.000 Ft-ot jelent, amelynek fedeznie kell az üzlet üzemeltetésének összes költségét és az alkalmazotti bért is. „A termékkínálat bővítésnek minden eleme csak javítani tud ezen a számon, azaz jövedelmezőbbé tehetné a trafikok működését” – tette hozzá Janzsó.

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.