Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Március 16. 20:35, szerda | Helyi sport
Forrás: Nemzeti foci kupa

Nemzeti foci kupa

Nemzeti foci kupa

Újabb sikeres amatőr sportrendezvényen vagyunk túl, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség szervezett a Nemzeti ünnepünk alkalmából március 14. hétfőn.

Ahogy a torna díjkiosztóján is elhangzott, Dunaújvárosban mindig találnak okot a mozgásra, a sportolásra. Ezúttal – immár második alkalommal – Nemzeti Ünnepünk apropóján húztak futball-cipőt az amatőr labdarúgók, március 14-én, hétfőn.
A Dunaújváros Sportcsarnok ismét megtelt jó hangulattal, remek mérkőzésekkel és nem utolsósorban sporttal. Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseire emlékeztek, egy nagyszerű közös programmal.
Reggel nyolc órakor nyitotta a napot a Lajosmizséről érkezett „Alkalmatlanok” csapata, a jó erőkből álló – a dunaújvárosi I. osztályú bajnokságban szereplő – SZP Asztalos XXL M.M.I. legjobbjai ellen. Ezen a találkozón mindössze egy gól született, azt az újvárosiak szerezték, megadva ezzel a torna alaphangját. Később kiderült, hogy ez a találkozó akár csoportdöntőnek is beillett volna, hiszen ez a két csapat végül a csoport első két helyén végezve lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba.
Nyolc óra 20 perckor már a „B” csoportban is pattogott a labda. Itt a Zéró Tolerancia csapata, a Mórról érkező „Madarak” alakulata ellen lépett pályára. Sajnos a 15 gárdára tervezett forgatókönyv már az elején borult, egy sajnálatos és váratlan visszalépés miatt, ugyanis a „B” csoportba sorsolt Kulcs SE csapata végül nem tudott részt venni a rendezvényen. Természetesen a menetrend apró változtatást követően gördülékenyen lett levezényelve, nem okozott fennakadást a kulcsiak távolmaradása. A „B” csoport küzdelmei így egy kicsit korábban, de izgalmas fordulatos mérkőzéseket követően értek véget, és a GBB Kft. elsőségét hozták.
A másik továbblépő ebből a csoportból, a „Madarak” együttese volt. A „C” csoport 11 óra 20 perckor kezdte meg a küzdelmeket és az első osztályú játékosokkal megerősített Rutin Mix győzelmét hozta. A Bianca Trade második helye sem volt megkérdőjelezhető, így következhettek az egyenes kieséses mérkőzések.
A legjobb nyolc mezőnyében „vidéki rangadóra” került sor az első találkozón. Innen a móriak léptek tovább egy szemfüles góllal a Lajosmizseiek nagy bánatára. A folytatásban a Steelworkers búcsúztatta az esélyesebbnek tűnő SZP Asztalos gárdáját, majd a Rutin Mix vívott parázs hangulatú mérkőzést a Mirage csapatával és szerencsés körülmények között tudott továbblépni. Ezt a szakaszt a GBB Kft és a Bianca Trade találkozója zárta és igaz, hogy a 2:2-es döntetlent hozó mérkőzést követően büntetőkkel a GBB Kft nyerte a párharcot, azonban két játékosukat is jogosulatlanul szerepeltettek ezen a meccsen, így a Bianca Trade jogos óvásának a Versenybizottság helyt adott, így ők léphettek tovább a legjobb négy közé.
Az elődöntők kilenc gólt hoztak és Rutin Mix, illetve Steelworkers győzelmet. A bronzmeccsen aztán a kissé elfáradó móriak, alulmaradtak 3:0 arányban a Bianca Trade-del szemben. Érdekesség, hogy mindhárom gólt a jó formában játszó Vincze Dezső szerezte. A torna döntőjében két olyan csapat találkozott, akik már a csoportmérkőzések alkalmával megküzdöttek egymással. Akkor a Rutin Mix 3:1 arányban tudott nyerni a Steelworkers ellen, azonban egy kupadöntő teljesen más kávéház. Sokáig nem is esett gól, aztán a találkozó 10. percében az egész nap remekül játszó Szili Zoltán lódult meg és sorra kicselezve a Steelworkers védőit végül a léc alá helyezte a labdát. (1:0) A hátrányba került „Acélmunkások” elszántan támadtak, de ismét gólt kaptak. (2:0) A hajrában ugyan sikerült szabadrúgásból szépíteniük (2:1), de az egyenlítést jelentő találatot már nem sikerült megszerezniük. A II. Nemzeti Kupát, a Rutin Mix csapata nyerte, amihez gratulálunk!


II. NEMZETI FOCI KUPA
VÉGEREDMÉNY
1. HELY RUTIN MIX
2. HELY STEELWORKERS
3. HELY BIANCA TRADE


KÜLÖN DÍJAZOTTAK
JÁTÉKOS SZILI ZOLTÁN (RUTIN MIX)
KAPUS GÁBOR ÁRON (STEELWORKERS)
GÓLKIRÁLY VINCZE DEZSŐ (BIANCA TRADE)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával