Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 06. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség, BBC

Öngyilkos merénylet Jemenben: több mint 30-an haltak meg

Öngyilkos merénylet Jemenben: több mint 30-an haltak meg

Több mint 30 ember meghalt, és sokan megsérültek, amikor öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy gyászmenetben, a jemeni Abjan tartományban. A támadó az al-Kaida embere lehetett, mivel az áldozatai egy, a terrorszervezettel harcban álló milícia tagjai voltak.

A gyászolók épp a paramilitáris csoport korábbi vezetőjét kísérték utolsó útjára Dzsaár városban, amikor a támadás történt. Az akciót bosszúból követhette el az al-Kaida helyi szárnya – az Anszár al-Shária – hiszen a közelmúltban öt, feltételezett al-Kaida tagot robbantott fel egy amerikai robotrepülőgép.

A gyászolók egy olyan félkatonai csoport tagjai voltak, amely konkurál a terrorszervezettel, és gyakran nyújt segítséget a jemeni hadseregnek is, az al-Kaida elleni harcban. A reguláris erők épp júniusban foglalták vissza Abjan tartományt a szélsőséges iszlamistáktól, s az offenzívában a helyi fegyveres klánok is támogatták őket - tudatta a BBC.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 05:00, szombat | Külföld

Már az idén elkezdődhet a német lakosság oltása

Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban, így már az idén elkezdődhet a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen - jelentette a hírportálján a Bild című német lap.

2020. Október 23. 17:04, péntek | Külföld

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel a francia hatóságok

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel, 24 embert előállítottak és 24 ezer euró készpénzt lefoglaltak a hatóságok Franciaországban

2020. Október 23. 14:08, péntek | Külföld

A megyék több mint felére kiterjesztik az éjszakai kijárási tilalmat Franciaországban

A franciák több mint kétharmadát érinti szombattól az éjszakai kijárási korlátozás, amelyet a koronavírus-járvány megfékezésére a kormány az ország száz megyéjéből 54-re terjeszt ki.

2020. Október 23. 13:01, péntek | Külföld

Túszokat ejtettek egy római migránsközpont lakói a karanténintézkedések miatt

Az emberrablások esetében alkalmazott rendőrségi közvetítők segítségére volt szükség egy római migránsközpontban csütörtökön, ahol a koronavírus miatt karantén alá helyezett bevándorlók túszul ejtették a tábor dolgozóit.