Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Augusztus 28. 09:54, kedd | Helyi

Ünnepre készül a főiskola

Ünnepre készül a főiskola

A műszaki szakemberek alaposságával készülnek a Kerpely technikum létrejöttének 60. évfordulójára az intézmény egykori diákjai. Semmi utolsó pillanatban kapkodás. „Ej, rá érünk arra még!” hozzáállás. Ehelyett szisztematikus terv

Andrási Miklós, egykori diák, az emlékbizottság vezetője kéri az 1953-ban létrejött 24. számú Kohászati Technikum, később Kerpely Antal Kohó- és Gépipari Technikum egykori diákjait, hogy vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel az andrasi17@gmail.com e-mail címen, illetve a 06-20-9165-099-es mobil telefonszámon.

- Jövő esztendő augusztusára tervezzük az iskola alapításának megünneplését. Az egész napos programot délelőtt a Dunaújvárosi Főiskola előtti Molnár László parkban térzenével indítjuk, ahonnan a rendezvénycsarnokba vonulunk át. A megnyitó után előadások hangzanak el, ezt követi a főépületben az emléktábla-avatás.

Az este hét órakor kezdődő programok előtt sétára, városnézésre is lehetőség kínálkozik. A Campus Étteremben, a vacsorával egybekötött Nosztalgia-est folyamán „A szabad a mikrofon” jelmondattal visszaemlékezéseket, kedves történeteket oszthatnak meg egymással az intézmény egykori diákjai, de nem maradhatnak el a diák- és magyar nóták sem.

Fellép a régi Technikumi tánczenekar az ezerkilencszázötvenes, hatvanas évek zenéjével, közkedvelt slágereivel. Számítunk a Pentelei Népi Zenakar közreműködésére is. A jeles alkalomra DVD készül. Megállapodtunk a főiskolával a DVD szerkesztéséről, amelyhez segítséget nyújtanak. Az adathordozóra zenei aláfestéssel kerülnének a technikumi élet emlékképei, történései, főbb eseményei. Ehhez gyűjtjük az anyagokat az intézményben végzettek, vagy akár hozzátartozóik közreműködésével. Az ünnepséghez kapcsolódó pénzügyek kezelésében is a főiskola segít, a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítványon keresztül – tudtuk meg az emlékbizottság vezetőjétől, Andrási Miklóstól.

Szente Tünde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.