Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 16. 09:06, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Nőgyógyásznak és ügyvédnek adta ki magát egy férfi

Nőgyógyásznak és ügyvédnek adta ki magát egy férfi

A Pécsi Járási Ügyészség kuruzslás és csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát.

A vád szerint a férfi 2021 őszén ismerkedett meg az egyik sértettel, akihez mint kozmetikushoz járt. A férfi már a kezdetekkor magát nőgyógyásznak adta ki. 2021 decemberében a sértett munka közben rosszul lett, ekkor a csaló felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van. Ezt követően a férfi hol saját lakásán, hol a sértett munkahelyén a nőt többször megvizsgálta, tőle kenetet vett.

A sértett később beajánlotta a férfit egy ismerősének is, aki a párjával gyermeket tervezett. A találkozót követően a vádlott mind a nőt, mind a férfit több alkalommal megvizsgálta, tőlük kenetet, mintát vett. A későbbiekben a pár nő tagjának furcsa lett a vádlott orvosi tevékenysége, ezért feljelentést tett.

A vádlott ezzel párhuzamosan 2021 szeptemberében társkereső alkalmazáson keresztül ismerte meg az ügy másik sértettjét, akinek ugyanazon az álnéven mutatkozott be, de most már ügyvédnek adta ki magát. A későbbiekben a vádlott a sértettel többször találkozott, majd internetes alkalmazáson keresztül folyamatosan kapcsolatban voltak, ahol a vádlott különböző személyiség profilok alatt tévedésbe ejtette a sértettet. Először ügyvédként azt állította, hogy felesége autóbalesetet szenvedett, majd meghalt. A későbbiekben saját betegségeire, illetőleg további családtagjai halálára hivatkozott. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel, ahol elmondta, hogy az ügyvéd, akivel addig a sértett tartotta a kapcsolatot, meghalt, viszont minden vagyonát a sértettre hagyta. A vádlott különböző indokokra hivatkozással összesen közel 12 millió forintot csalt ki a sértettől.

Az elkövető cselekménye a csalás és a kuruzslás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Címkék: kuruzslás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott