Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 03. 18:00, csütörtök | Helyi

November első napján történtek

November első napján történtek

Rendőrségi hírek Dunaújváros és környékéről

Fatolvajokat értek tetten Enying külterületén, kedden késő délelőtt. Egy férfi és fiatalkorú társa négyszáz kilogramm körüli súlyban kísérelt meg akácfát eltulajdonítani, amikor tetten érték őket a rendőrök. Előállításukat követően a nyomozók szabálysértési őrizetbe vették a két férfit.

Bántalmazás miatt kért rendőri intézkedést egy férfi, miután szabadbattyáni családi házukban felesége bántalmazta. A férfinek eltörött a bordája. A nőt gyanúsítottként hallgatták ki, majd öngyilkossági szándékáról tett nyilatkozata alapján kórházba vitték. Vizsgálatát követően otthonába távozhatott. A házaspár gyermeke hajnalban kért segítséget a székesfehérvári rendőröktől, amikor az anya ismét ütlegelni kezdet az apát. A járőrök ismét előállították a nőt. Kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

Dunaújvárosban reggel egy Vasmű úti parkolóban igazoltatást hajtottak végre a járőrök. Az igazoltatott férfi ruhájából egy tíz centiméter pengehosszúságú kés került elő, amivel szabálysértést valósított meg. A kést elvették a járőrök, a férfivel szemben eljárást indítottak.

Betörés kísérletet jeleztek Dunaújváros Kultúr közből. Ismeretlen tettes egy fémcső segítségével akarta befeszíteni egy lakóház ajtaját, de nem járt eredménnyel. Lopási kár nem keletkezett, a rongálási kár mértéke nem ismert.

Baracson háztartási gépeket vitt el ismeretlen tettes egy ismertté vált hétvégi ház betörés során.

Az Október 23. tér egyik lépcsőházában két szomszéd szólalkozott össze, amelynek következményeként az egyik vascsővel ütötte meg a másikat. A bántalmazás következtében a bántalmazott nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyben eljárás indult.

Kerti munkák során feltehetően II. Világháborús robbanótest került elő Adonyban. A robbanótestet körbekerítette a körzeti megbízott addig, amíg a tűzszerészek elvégzik az elszállítást.

Szerdára virradóra, hajnalban, Dunaújváros Diófa utcában ittas férfivel szemben intézkedtek a járőrök. A férfi a mellett, hogy ittas volt, agresszíven is viselkedett. Állapotára tekintettel a mentők segítségével kórházba vitték. Szabálysértési eljárást indítottak vele szemben.

A Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó Etyeken egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek egy anyagi káros baleset kapcsán. A megállapítás szerint a külföldi állampolgárságú nő haladása közben személyautójával megcsúszott és egy közlekedési táblának ütközött. A sofőrrel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket jelzett. A mintavételt végző orvos közepesen ittasnak találta a klinikai tünetek alapján.

Martonvásári MÁV állomás várótermében két fiatal szólalkozott össze. Egy vasúti dolgozó észlelte a lökdösődést és kért intézkedést. A két fiatalt kórházba vitték, mert mindkettőn látható sérülés volt.

Velence belterületén ittas kerékpárossal szemben intézkedtek a járőrök, Gárdony MÁV állomásról egy magát hitelt érdemlően igazolni nem tudó férfit állítottak elő. A férfiről kiderült, hogy tartózkodási hely megállapítás miatt körözi a Székesfehérvári Városi Bíróság.

Mór, Rákóczi utcából felújítás alatt álló épületből jeleztek lopást délelőtt. Kisgépeket vitt el a tettes, miután befeszítette az épület egyik ablakát. A kár megközelítően 230 ezer forint. A Táncsics utcában ittas sofőrrel szemben intézkedtek a járőrök. Az úrvezető elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. Eljárás indult vele szemben.

Kora este egy fehérvárcsurgói lakásba kértek intézkedő rendőröket, mert egy 33 éves férfi agresszíven viselkedett. Összeverekedett a testvérével és a szintén ott lakó édesanyjával szemben is fenyegetően lépett fel. A megállapítások fényében az intézkedő járőrök közölték a családdal, hogy élhetnek az ideiglenes megelőző távoltartás lehetőségével, mellyel élni is kívántak. Az agresszív férfi még a rendőrök kiérkezése előtt előbb egy vendéglőbe, majd onnan motorjával ismeretlen helyre távozott. A motort barátnőjénél tette le és onnan is tovább ment. A fehérvárcsurgói körzeti megbízott nyomkövető kutyája Niláj, a motor üléséről és a kormányról vett szagnyom alapján, egyenesen a keresett férfiig vezette a rendőröket. A Kossuth utcában találtak rá a férfire, aki nem tanúsított ellenállást. Ittassága miatt mintavételre állították elő. Meghallgatását követően kihirdették a vele szemben hozott távoltartó határozatot. Az ittas járművezetés miatt a minta eredménye függvényében indul vele szemben eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.