Városlista
2019. október 15, kedd - Teréz

Hírek

2019. Június 17. 10:59, hétfő | Helyi

Nyár előtti Közgyűlés csütörtök délelőtt 9 órától.

Nyár előtti Közgyűlés csütörtök délelőtt 9 órától.

Összesen 45 napirendi pont szerepel a meghívóban, A helyi rendeletmódosításokat követően téma lesz a Kandó Kálmán tér és a Budai Nagy Antal út felújítása, a temető működtetése, parkolók építése, a csillagdombi útfejlesztések.

Ünnepséggel, jelesen a „Dunaújváros Ifjúságáért” díj átadásával kezdődik a nyári szünet előtti utolsó közgyűlés

Az első napirendi pont ezúttal az utolsó rendes közgyűlés óta történt fontos események áttekintése lesz, amit helyi rendeletek módosítása követ.

Elsőként a szociális rendelet módosítására kerülhet sor. A javasolt módosítás az időskorúak támogatására ez eddigi kettő helyett három alkalmat nevesít. A harmadik dátum az időskorúak világnapja, október 1.
Módosul az idei költségvetési rendelet az eddig hozott döntések anyagi vonzatainak átvezetésével. Módosítani szükséges a temetkezésekről szóló rendeletet is, de csak a kormányrendelet változásának megfelelően.

„Nyugati gazdasági terület közlekedésfejlesztése Dunaújvárosban” projekt engedélyes- és kiviteli tervek elkészítésére kért be ajánlatokat a Vasmű út 41. Irodaház Kft. A legjobb ajánlat kiválasztását követően sor kerülhet irányul a Kandó Kálmán tér és a Budai Nagy Antal út felújítására.

A közgyűlés véleményezése (egyetértésben más résztvenőkkel) jelentősen módosíthatja Küzép-Duna Vidéka Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási magállapodást.
A Dunújvárosi Kegyelet Kft. Indítványozta a temető üzemeltetésére vonatkozó szerződés megszüntetését közös megegyezéssel.

A Bóbita tagóvoda és az Idősek Otthona Magyar úti épülete felújításáról, valamint a városháza „C” szárny tetőfelújításáról is most dönthet a testület.
Helyet kapott a közgyűlési programban két parkoló építés (Lajos Király körút, Gábor Áron utca), egy gyepmesteri telep kerítésépítése, valamint Tóth Kálmán képviselői indítványa arról, hogy kérjen árajánlatot a cáros a DVD Zrt.-től a Baracsi út – Szent György u. Gőzmalom u. Szilágyi Erzsébet út által határolt terület útépítési egyesített tervének
elkészítésére, majd kivitelezésére.

Terítékre kerül a közgyűlésen számos szervezet beszámolója a tavaly végzett tevékenységről- Ezek: Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság; háziorvosi szolgálatok; egészségügyi és szociális alapítványok; kulturális alapítványok; a Dr. Kovács Pál Közszolgálati Újrakezdési Alapítvány, az önkormányzat gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatainak teljesítése; a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai nkft. elszámolása; a Dunaújváros környezeti állapotáról szóló beszámoló.

Dönt a közgyűlés a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat jövő évi csatlakozásáról, a 8. számú felnőtt háziorvosi körzet ellátását megpályázó orvosnő kérelméről, a DKKA Nonprofit Kft 40 millió forint összegű tagi kölcsönkérelméről és javadalmazási szabályzatáról; a szennyvíztisztító telep felújítása II. üteme pótmunkáinak finanszírozásáról, továbbá a tisztítóműnek a Duna sodorvonalába való bevezetését vállaló cégek ajánlatairól.

A közgyűlés végül zárt ülésen határoz a „Dunaújváros Közszolgálatáért” díj idei adományozásáról-

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.