Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 07. 07:58, vasárnap | Helyi

Nyári tábor a kempingben

Nyári tábor a kempingben

Jó hír a városlakóknak és gyermekeiknek, hogy idén is lesz a nyári szünidőben napközis tábor.

A részletekről kérdeztük az önkormányzat sajtószóvivőjét, Medgyesi Miklóst:
- Az önkormányzat a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezettel (GESZ-el) közreműködve szervezi a nyári táborokat. A tábor helyszíne a szabad strand melletti kemping. A négy, egyenként két hetes turnusra a GESZ központban (Dunaújváros, Dózsa Györgyút 35/A) lehet jelentkezni munkanapokon 7 és15 óra között. Az első turnus június 22-től indul. A jelentkezési lapok a GESZ weboldalán elérhetők. A tábor díja 1500 forint naponta, ez tartalmazza az étkezés költségét is. A szülőknek könnyebbség még, hogy az iskolákban június végéig tartanak napközit, a bölcsődékben és óvodákban pedig idén mindössze maximum két hetes nyári szünet lesz.
- Hogy kell elképzelni egy táborban töltött napot?
- A gyermekek busszal történő Kempingbe szállítása megoldott lesz, ennek indulási helyszínéről időben tájékoztatjuk a szülőket. A táborozók gyülekezését és a gyermekek felügyeletét 6 órától 17óráig tudjuk megoldani. A kemping területén különböző kreatív programokat állítottak össze a felügyelő tanárok és természetesen jó idő esetén strandolás sem maradhat el. A szabad strandon külön elkülönített partszakaszon úszómesteri felügyelet alatt.
- A fürdőzők mikor vehetik birtokba a Szalki- szigeti szabadstrandot?
- Ha minden a terv szerint alakul, akkor június 15-én nyithat meg a strand, amelynek üzemeltetését a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a DVG Zrt. látja el. A terület előkészítése már zajlik. Június elején a hatósági előírásoknak megfelelően az engedélyezéshez szükséges vízmintákat levetettjök. A fürdővizek minőségi ellenőrzése a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt is kötelező, a kormányrendelet előírásait e téren is maradéktalanul be kell tartani. A Szalki-szigeti szabadstrand esetében egy idény előtti és legalább három, idény során vett minta szükséges. A dunaújvárosi szabadstrand vízminősége az utóbbi években rendre jó, vagy kiváló minősítést kapott.
- Nyitva tartás mennyiben változik?
- A szabadstandon a fürdőzési szabályok és nyitvatartási ideő nem változik 9-19 óra. A Remix épületének felújítása miatt az idén konténer épületekben helyeztük el a zuhanyzókat és a mellékhelyiségeket, ezeket a DVG üzemelteti majd.
- Mikor látogathatjuk a városi uszodát és az élményfürdőt?
- Itt az Operatív Törzs döntésére várunk, hiszen erről nekik kell meghozniuk a döntést. Müller Cecília május közepén úgy nyilatkozott, hogy a pontos dátum egyelőre nem ismert, de annyit hozzátett, hogy “úgy vélem, ez az időpont nincs messze”. A sportszervezetek már használják az uszodát, ha az Operatív Törzs engedélyezi a nyitást, akkor a sportszervezetekkel egyeztetve választjuk ki azt a dátumot, amikor újra nyithat az uszoda. Az élményfürdőnél is csak a kinti medencék használhatóak, de ezek is jelentős korlátozásokkal, nem használható például a szauna sem. Mivel a sportuszoda sem nyithat, egyelőre nem látjuk értelmét az élményfürdő megnyitásának sem. Az üzemeltetés kérdéséről a jövő héten tudok részletes tájékoztatást adni.
- Sajnos lapzá

Címkék: kemping, nyár, tábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.