Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2012. Augusztus 11. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyugtatni próbál az EKB

Nyugtatni próbál az EKB

Christian Noyer az EKB illetékesének tegnapi beszéde egybecseng Mario Draghi korábbi bejelentésével, miszerint az EKB kész leszorítani a perifériás országok túlzottan magas kötvényhozamait. Konkrét intézkedéseket nem említettet Noyer, csak közhelyeket pufogtatott – gyors beavatkozás, összefogás szükségessége.

Christian Noyer azonban hangsúlyozta, hogy csak az EKB segítségére várni nem elég, a tagországoknak továbbra is komoly erőfeszítéseket kell tenniük az államadósság leszorítása érdekében. A piacot e szavak az Equilor elemzői szerint már nem nyugtatják meg. Szakemberek nagy része továbbra is az EKB banki jogosultsággal való felruházásában látja a megoldás kulcsát, de ez is csak átmeneti gyógyír lenne a problémákra. Ezért a közeljövőben erre nem valószínű, hogy sor kerül, látva a németek hozzáállását. A remény azonban továbbra is megvan, a piaci mozgásokat tekintve úgy tűnik, hogy egyelőre ez is elegendő a befektetőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 13:03, csütörtök | Külföld

Hét ember ellen emeltek vádat a francia tanárgyilkosság miatt, két kiskorú szabadlábon védekezhet

Hét ember, köztük két kiskorú ellen emelt vádat terrorista gyilkosságban való bűnrészesség gyanúja miatt csütörtökre virradóan Samuel Paty tanár kegyetlen megölése ügyében.

2020. Október 22. 11:00, csütörtök | Külföld

Rekordokat dönt Trump arizonai táncának nézettsége a médiában

Rekordokat dönt Donald Trump amerikai elnök arizonai kampányrendezvényén előadott táncának nézettsége az amerikai televíziókban és a közösségi médiában - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerdán este.

2020. Október 22. 08:05, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma a világban már meghaladta a 41,1 milliót, a gyógyultaké a 28 milliót

A világon már 41 171 093 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 130 597, a meggyógyultaké pedig 28 040 033 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint.

2020. Október 21. 15:08, szerda | Külföld

Franciaországban a napi esetszám csökkent, de a súlyos esetek és a halottak száma nő

Az elmúlt 24 órában 20 468 koronavírusos estet tártak fel Franciaországban, ami több, mint az előző napi 13 243, de elmarad a hétvégén és a múlt héten regisztrált 30 ezres napi esetszámoktól.