Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Szeptember 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Okos traffipaxokat vesz a rendőrség

Okos traffipaxokat vesz a rendőrség

Nem csak sebességmérésre lesznek alkalmasak a rendőrség által beszerezni kívánt új készülékek, hanem rendszámfelismerésre vagy forgalomtorlódás észlelésére, sőt, kiszűrik a szabálytalanul sávot váltó sofőröket is - mondta el az InfoRádiónak Jámbor István, az Országos Rendőr-főkapitányság osztályvezetője. Az összesen 525 új készülékből 160 lesz változtatható helyű, és 365 fixen telepített eszköz. Ez utóbbiakat - több mint 200-t - jellemzően lakott területre fogják elhelyezni, míg 90-et gyorsforgalmi útra és 60-at mellékutakra tesznek ki.

Jámbor István beszámolt arról, hogy a rendőrség több száz sebességmérő készülék megvásárlásra írt ki közbeszerzési pályázatot. Az eszközbeszerzést 2015. március 15-ig bonyolítják le.

A jelenleg használt kamerákhoz képest az új berendezések jóval több funkcióval rendelkeznek. Nem csak sebességmérésre lesznek képesek, hanem például rendszámot is felismernek, így ha az ellenőrző pontnál körözött jármű halad el, a rendőrök nyomban intézkedhetnek. A készülék képes lesz ellenőrizni a záróvonal átlépését és azt is, ha valaki olyan sávban közlekedik, ahol nem szabadna.

Az ellenőrző pont emellett nem kimondottan jogsértésekkel kapcsolatos szolgáltatásokra is képes, így forgalomszámlásra, torlódás észlelésre szintén alkalmas.

Az új készülékek révén nagyobb valószínűséggel követheti valamilyen szankció a jogsértést - mutatott rá Jámbor István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el