Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 22. 18:09, csütörtök | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

Önkormányzati elismerés

Önkormányzati elismerés

Városunk mai közgyűlésén az önkormányzati jutalomban részesültek kézilabdázóink.

A közgyűlés egy rendeletének értelmében pénzjutalomban részesítette EHF-kupagyőztes akadémiánk sportolóit, sportszakembereit. Az önkormányzat jutalmát ünnepélyes keretek között adták át a ma délelőtti közgyűlés elején. A közgyűlési méltatás szerint a 2011-ben alakult akadémiának az eltelt évek alatt mutatott teljesítményére és küzdőszellemére méltán lehet büszke városunk. Ez év májusában a DKKA 29-21-re győzte le a német Metzingen csapatát a női kézilabda EHF Kupa döntőjének visszavágóján, így 55-49-es összesítéssel elhódította a trófeát. A Veszprém Arénában több mint négyezer ember előtt játszott a csapatunk, öregbítve ezzel városunk jó hírnevét.

Az eredményes szereplés, és a sikeres szakmai munka elismeréseként a közgyűlés pénzjutalomban részesítette az EHF Kupa győztes DKKA – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. sportolóit és sportszakembereit.
Az akadémia nevében Radulovics Bojana szakmai igazgató, valamint Szemenyei István ügyvezető vette át az elismerést Cserna Gábor polgármestertől. A díjazottak tiszteletére Izsák Máté, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke mondott pohárköszöntőt.

Érthető büszkeséggel nyilatkozott az ünnepség után Szemenyei István, akadémiánk ügyvezetője, aki szerint az elismerés további sikerek elérésére is sarkallhatja a csapat tagjait.
"Dicsőségről, sikerről megemlékezni mindig nagyon jó, mert erőt merít belőle az ember, s ha ehhez az emlékezéshez elismerés, jutalom is párosul, ráadásul a város elsőszámú testületétől, a közgyűléstől, az mindenképpen megdobogtatja az ember szívét és újabb sikerek elérésére inspirálja. A dunaújvárosi közvélemény szeretetét és biztatását egyfajta módon tudjuk meghálálni, csupaszív, harcos játékkal, amely egyébként úgy gondolom, hogy alapvetően jellemzi ezt a társaságot. Nehéz bajnokság elé nézünk, jelentősen átalakult és megerősödött csapatok fenik ránk a fogukat, bizonyára lesznek rosszabb periódusok is, de egyvalamiből nem engedhetünk soha, egyetlen percre sem, ez pedig a feltétel nélküli küzdelem, a csupaszív játék, a DKKA mezének büszke viselete – fogalmazott ügyvezetőnk.

-főoldali kép forrása: dunaujvaros.com/Sándor Judit felvétele-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a