Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 15. 19:00, péntek | Helyi

Öreg diák, nem vén diák…

Öreg diák, nem vén diák…

Idén is megrendezésre került - 2013. November 15-én, pénteken - a Dunaújvárosi Főiskola A épületében az újonnan érkezett gólyák tiszteletére tartott Gólyabál, melynek keretében a főiskola polgáraivá váltak.

Az utóbbi évhez hasonlóan idén is a Gólya- és Öregdiák címet viselte a rendezvény. A szervezők ugyan is az elsősök mellett a régebb óta itt tanuló vagy tanult diákokat is szívesen látták.

Az esti kilenc órás kapunyitáskor még csak szállingóztak az emberek, a nagy tömeg még váratott magára. Arnold Miklós, a Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzatának elnökének köszöntő szavai után, egy táncbemutató vette kezdetét. Majd az est fővédnöke, Dr. András István, a főiskola rektora üdvözölte az új hallgatókat, ezt követően pedig a gólyaavatásra került sor. Ennek keretén belül a főiskola új hallgatói kitűzőt tűztek és eskü keretén belül hivatalosan is a főiskola polgáraivá fogadták őket. Az est sztárvendége a Fiesta együttesből már ismert, Csordás Tibor volt. A latin ritmusokkal pezsgő hangulatot varázsolt a parkettre. Amint felcsendültek az ismerős dallamok rögtön megtelt a tánctér és a fellépés egésze alatt így is maradt.
A tombola sorsolás keretén belül értékes nyeremények kerültek kiosztásra a résztvevők között. Akiknek nem kedvezett Fortuna szerencséje még reménykedhettek abban, hogy a DF Fotókör tagjai által készített képekkel megnyerik a „Bál szépe” címet. Ezt a kitüntető címet idén a bájos Gazdag Alexandra zsebelhette be. Éjfélkor pedig már a Simple zenekar húzta a talp alá valót a résztvevőknek. Repertoárúkból számos klasszikus és örökzöld sláger csendült fel az este folyamán.

A régi és új főiskolai polgárok pedig számtalan emlékezetes pillanattal gazdagodtak az estének köszönhetően. Akinek pedig az emlékei a homályba vesznek a DF Fotókör által készített képekből talán sikerül visszaemlékeznie, mi is történt ezen a hideg novemberi estén. Jövőre pedig várható a folytatás.

További képek

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.