Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Július 11. 11:27, vasárnap | PR

Óriási lehetőség a próbavizsga, ha tutira mennél

Óriási lehetőség a próbavizsga, ha tutira mennél

A nyelvvizsga igen költséges mulatság, nem csoda hát, ha optimális esetben inkább csak egyszer szeretnénk kifizetni.

Azt azonban sokszor nehéz megbecsülni, hogy mekkora eséllyel indulsz a vizsgának, de pont ez az, amiben a próbavizsga segíthet.

Néhány éve van egy remek lehetőség, ami óriási segítséget nyújt a nyelvvizsgázni vágyóknak annak eldöntésében, hogy mikor állnak készen egy sikeres nyelvvizsgára, és ez nem más, mint a próbavizsga. Egyelőre még nem minden nyelvvizsga központban és nem minden nyelven vagy szinten érhető el, de szerencsére a leggyakoribb nyelvvizsgákra próbavizsga tehető.

Mi az a próbavizsga?
A próbavizsga olyan, a hivatalos nyelvvizsga központ által szervezett nyelvvizsga, ami szimulálja a valós nyelvvizsga helyzeteket. Célja, hogy lehetőséget adjon a nyelvvizsgázni vágyóknak a vizsgahelyzet megtapasztalására és saját nyelvi szintjük pontosabb felmérésére. Ennek elsősorban akkor van óriási jelentősége, ha tanár nélkül, egyedül készülünk a vizsgára és nehezen tudjuk meghatározni a szükséges és elégséges szintet egy sikeres nyelvvizsga letételéhez.

Miben különbözik az éles nyelvvizsgától?
A próbavizsga pontosan ugyanazokat a feladatokat és helyzeteket veszi végig, mint az éles nyelvvizsga, azon belül is az online vizsga. Akkor lehet egy kicsit nehézkesebb, ha eredetileg jelenléti vizsgát szeretnél tenni, de ebben az esetben is rendkívül hasznos, hiszen a próbavizsga feladatainak zöme a jelenléti és az online vizsgán is azonos. A szóbeli részt is lehetőséged van kipróbálni.
Kép2: Egy próbavizsga segít felmérni a nyelvtudásodat és ezzel hozzájárul a sikeres nyelvvizsgázáshoz.

Miért éri meg neked még ezt is kifizetni?
A nyelvvizsgázáshoz kapcsolódóan számtalan kiadás van, ezért jogos kérdés, hogy mi értelme még a próbavizsgára is fizetni, mikor az éles vizsgának is biztosan nekifutsz valamikor. Ha magabiztos vagy a tudásodban, akkor semmi értelme, a próbavizsga azonban sok szempontból kifizetődő.

A próbavizsga egyrészt a legpontosabb szintfelmérő, és nem csupán azért, mert a nyelvvizsga feladatait gyakoroltatja. A próbavizsga során lehetőséged van a vizsgadrukkal csökkentett szinten tesztelni a tudásodat és ez óriási különbség lehet.

A próbavizsga abban is segít pár ezer forintért, hogy kellő rutint szerezz a feladatok megoldásában és ezzel csökkentsd a stressz szintedet – ami újabb lépés a sikeres vizsga irányában. Érdemes hát tájékozódni a lehetőségekről és élni velük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat