Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Június 11. 08:51, kedd | Helyi

Örökmozgó-díjazottak

Örökmozgó-díjazottak

DMJV Önkormányzatának Ifjúsági- és Sportirodája, a Városi DÖK és a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány közösen alapította meg az „Örökmozgó díjat”.

A diákok szavazatai alapján egy diák, egy tanár és egy külső támogató részesülhet az elismerésben. A díj immár 13. alkalommal is gazdára talált a Városháza Közgyűlési termében megrendezett ünnepségen június 6-án. A kitüntetéseket Sztankovics László, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke adta át a díjazottaknak.

Örökmozgó díj (diák kategória)

Nagy Márk Olivér

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 12. évfolyamos szakközépiskolai tanuló a kereskedelem-marketing szakmacsoportban. Középiskolai tanulmányai alatt kiváló szorgalommal és példás magatartással értékelték tanárai. Különösen az angol nyelv és a humán tantárgyakból teljesített kiemelkedően. Illemtudó viselkedésével kitűn9k társai közül. Rövid távú célja, hogy iskolájában – a Rudasban – szerezzen egy szakképesítést. Hosszabb távú céljai között szerepel a Magyar Táncművészeti Főiskolán való továbbtanulás.

Szabadidős tevékenységei között a Da Capo Művészeti Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagjaként 12 évig eredményesen foglalkozott társastánccal, különös nagy szeretettel és szenvedéllyel a latintáncokkal. Az intézmény növendékeként a felkínálkozó fellépések mindegyikén részt vett. Táncpartnerével egy éve – egyéni időbeosztásuk szerint – saját maguk összeállított koreográfiákat tanulnak meg és gyakorolnak.

Az iskolaközösség tekintetében 2011-ben képviselte párjával a Fejér Megyei Diáknapokon a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolát, ahol elsöprő sikerű műsorszámukat a zsűri Arany minősítéssel értékelte. Az iskolai rendezésű programokon évről évre részt vesz, így az iskolai Gála ünnepségeken, iskolakarácsonyokon, Szalagavatókon. Nemcsak kiváló előadó, hanem remek koreográfus is, több végzős osztálynak készítette el és tanította be a szalagavatós táncát. Diákjaink bizalommal fordulnak hozzá, és kérik segítségét más iskolai rendezvény tánccal való színesítése érdekében, mint például a Rudas-héten és a Valentin-napokon. Közösségépítő munkája példaértékű, csoportvezetőként megbízhatóan szervezi és irányítja a rábízott tanulói csapatokat a leendő kilencedikes évfolyamon a három napos Gólyatáborban. Kiemelkedő tagja a Rudasban szerveződött helyi színjátszó csoportnak, mely a fiatalokat érintő problémákat feldolgozó darabokat ad elő jótékonysági jelleggel.

A városi pályaválasztási kiállításon többször nagy sikert aratott a Rudas Iskola műsorába épülő fellépése. A korábbi Aranykapu karácsonyi programot számtalanszor színvonalas táncával színesítette. Többször szerepelt már városi rendezésű megemlékezéseken, mit pl. október 6-án és március 15-én is. Ezen programokon nemcsak ragyogó tánctudását bizonyította, hanem mesteri koreográfusi képességét is.

Nagy Márk Olivér kiváló szorgalommal és példás magatartással végzi középiskolai tanulmányait. A közösségépítésben, a szabadidős tevékenységek szervezésében, a tánctudását is felhasználva az iskolai hagyományok őrzésében és továbbvitelében kifejtett példamutató tevékenységéért javasolták az Örökmozgó díj adományozására.

Örökmozgó díj (tanár kategória)

Vass Erika

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanárnő lelkiismeretes diákönkormányzati patronáló munkájáért és a diákélet lelkes szervezésével, az iskolaközösség építésével, a városi fiatalok együttes tevékenyégébe való bekapcsolásukkal elért nagyszerű eredményének elismeréseként tanár kategóriájában javasolta az iskola vezetése az Örökmozgó díj odaítélésére.

Külön érdemnek tekintették, hogy a mai közönyös világban megtalálja azokat a motivációkat, melyekkel az iskolában tanuló közel 700 diákot és a 40 kollégát mozgósítani tudja mind az iskolai, mind a városi-városkörnyéki programokon való részvételre, ezzel sikerélményhez, felszabadultságot, örömet nyújtó tevékenységekhez juttatva őket.

Nevelő oktató munkája:

Gyorsírás-gépírás szaktanárként pontos, megbízható munkát végez, komoly munka kapcsolódik Ügyvitel szakmacsoport indításához szükséges pedagógiai és szakmai programok kidolgozásában.
Tanítványait lelkesen és tisztelettel neveli a szakma szeretetére, készíti az érettségi vizsgára.

A szakmai munkaközösség tagjaként számos program, rendezvény (számtalan verseny) sikeres megrendezését segíti. Nevéhez fűződik a népszerű Rudas szövegszerkesztő verseny iskolai evezetése és hagyománnyá érlelése. Több országos versenyeredménnyel büszkélkedhet.

Diákönkormányzat patronálása:

A Rudas egykori diája, aki már 5 éve a Rudas Diákönkormányzat patronáló tanára. Kiválóan megtalálta a közös hangot 700 fős iskolaközösségünk diákjaival, akiknek az irányítását, összefogását jó érzékkel látja el. Megbízhatóan szervezi a havonta rendszeresen sorra kerülő RÖNK-üléseket. A Diákönkormányzat véleményezését, egyetértését igénylő iskolai szabályzatok kialakításánál korrekt módon közvetíti az elvárásokat, továbbítja a tanulói kéréseket, észrevételeket az iskolavezetésnek. A dokumentációkat határidőre elkészíti.

Szívügyének tekinti a diákjogok képviseletét, és tanulóinkat jogos érdekeik demokratikus érvényesítésére neveli. Kollégáival folyamatosan és sikeresen működik együtt a feladatok elvégzésében, a fiatalok panaszainak orvoslásában, problémáik megoldásában.

Szabadidős tevékenység szervezése, hagyományok ápolása:

Mint a Rudas volt tanítványának, fontos számára a színes diákélet, az iskolai hagyományok megőrzése, ugyanakkor sok új elemmel is gazdagítja azokat. Az éves eseménynaptár összeállítása és a programok megvalósítása során sikerül mind a 20 osztályt bevonnia a közös munkába. Nélküle nincs iskolai diákrendezvény: lelkes és lelkiismeretes, jó diákvezető, vitás kérdésekben pedig képes a feleket eljuttatni a kompromisszumhoz.

A tanév eleji gólyatábor főszervezőjeként a felsőbb évfolyamos fiatalok segítségével hatékony csapatépítő munkát végez. A Rudi-avató játékos feladataival azután megvalósul a 9. évfolyamosok teljes beilleszkedése. Testnevelői tanulmányait hasznosítva szervezi kollégáival az éjszakai túra és éjszakai foci programjait. A tanév talán legszínesebb diákrendezvénye a Rudas-hét, ahol a pártok programjainak koordinálása óriási erőfeszítést igényel, s nem nélkülözi a szórakoztató elemeket sem. A szalagavató ünnepélyt követő bálozás-bulizás főszervezője. Az autómentes naphoz, a Föld napjához kapcsolódik a kerékpáros közlekedés népszerűsítése közös biciklizéssel. Minden második tanév végén 2 napos iskolai kirándulás zárja a népszerű diákrendezvények sorát, amelyben szintén fontos szerepet vállal. Főszervezőként a tantestület döntő részét bevonva főleg vízi és szárazföldi csapatsport játékokkal, kalandokkal és szórakoztató programokkal valósul meg a tanulás okozta feszültség oldása, a közösség továbbépítése.

Városi szintű közösségi programokban való részvétel:

A városi diákrendezvényekre, ezen belül sok sportprogramra eredményesen mozgósítja és koordinálja tanítványainkat, ahol az önkéntesek bevonására is figyel. A háttérből irányít, a résztvevőkön keresztül segít és tartja a kapcsolatot a városi és városkörnyéki fesztiválok, az autómentes nap, a városi gyermeknap és a helyi futóverseny tanulói biztosítása, a sikeres lebonyolításban való közreműködés.

Örökmozgó díj (külső támogató)

Vargáné Kocsis Anikó

A Petőfi Sándor Általános Iskola Gárdonyi Géza Általános Iskolai Egységében a Szülői Szervezet tagja immár ötödik esztendeje.
2008. szeptemberétől az osztály és az iskola munkájában is szívesen és aktívan vesz részt. Nemcsak az intézményben folyó szabadidős tevékenységek szervezésében és lebonyolításában segíti a munkát (farsangi bálok, családi hétvége, szülő-pedagógus bál, iskolaszépítési akciók), hanem a nevelő-oktató munkában is tevékenyen részt vállal (mestermunkák, projektmunkák – A tánc világnapja). Ötleteivel, javaslataival hozzájárul a szülők és pedagógusok harmonikus partnerkapcsolatához.
A táncművészeti tagozat munkáját rendszeresen támogatja. Segítségével jutnak el a szereplők, táncosok a fellépések, versenyek helyszíneire. A kellékeket, fellépő-ruhákat is készséggel szállítja számukra.
Az elmúlt 4 évben minden alkalommal részt vett az osztálykirándulások és erdei iskolai programok megvalósításában.
Az iskola által szervezett ÖKOTÁBOROK programjainak megvalósításában is szerepet vállalt. Közben járásával juthattak el pl. a csápos kutakhoz nemcsak a Gárdonyi Iskola tanulói, hanem más intézmények diákjai, - sőt leendő első osztályos gyermekek élvezhették az általa is szervezett programokat.
Mindig szívesen, készségesen és önzetlenül működik együtt az iskola pedagógusaival és tanulóival, s látható módon ő maga is élvezi ezt az együttműködést. Elmondhatjuk róla, hogy valóban örökmozgó személy.
Munkájából kifolyólag (ÁNTSZ Dunaújvárosi Intézete) szakmai tanácsokkal is segíti tanulóink higiénés nevelését. Nagy szerepe van abban, hogy a két intézmény között eredményes együttműködés áll fenn.

Az iskola hagyománya, hogy minden tanév végén elismerésben részesíti azokat a szülőket, akik kiemelkedő partneri munkájukkal hozzájárulnak az oktató-nevelő munka eredményességéhez. Vargáné Kocsis Anikó azon szülők egyike, aki négy alkalommal is átvehette az iskola elismerését. 2009-ben és 2010-ben Elismerő Oklevelet, 2011-ben és 2012-ben az „Év szülője” címet ítélte részére az iskola vezetése.

Címkék: örökmozgó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.