Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 28. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Orosz nemzeti űrközpont létrehozását rendelte el Putyin

Orosz nemzeti űrközpont létrehozását rendelte el Putyin

Nemzeti űrközpont létrehozására utasította Vlagyimir Putyin elnök szerdán az orosz kormányt, a Roszkoszmosz állami űripari vállalatot és a moszkvai önkormányzatot.

A Kreml honlapján közzétett rendelet értelmében a legjelentősebb rakéta- és űripari vállalatok, tervezőirodák, valamint kutató- és oktatási intézetek vezetése egy központba költözik majd. Dmitrij Medvegyev miniszterelnöknek, Dmitrij Rogozin Roszkoszmosz-vezérigazgatónak és Szergej Szobjanyin polgármesternek 2020. január 15-én kell majd beszámolniuk az elnöknek arról, hogy hol tart a projekt megvalósítása.

Múlt szerdán tartott évértékelő beszédében Putyin azt mondta, hogy a központra egyebek között azért van szükség, mert jelentősen meg kell növelni orosz műholdak teljesítményét, egy a kommunikáció, a navigáció és a távérzékelés területén végrehajtandó "forradalom" érdekében.

Rogozin a hónap folyamán korábban kijelentette, hogy a központnak otthont adó épület alakja rakétára fog emlékeztetni, de terveket nem mutatott be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).