Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 06. 11:53, hétfő | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Orosz óvónő gyermekbántalmazós videót terjesztett? - Felmentették

Orosz óvónő gyermekbántalmazós videót terjesztett? - Felmentették

Megsemmisítette saját korábbi ítéletét kedden az oroszországi Kurgan megyei bíróság, amely korábban öthavi szabadságvesztésre ítélte Jevgenyija Csudnovec óvónőt,

amiért az a közösségi médiában - figyelemfelhívás céljából - újraposztolt egy megalázott meztelen gyerekről készült videót.

A komoly társadalmi vitát kiváltó verdikt felülvizsgálatát múlt kedden rendelte el az orosz legfelsőbb bíróság, miután Leonyid Korzsinyok, az orosz főügyész helyettese bűncselekmény hiányára hivatkozva az ítélet megsemmisítését kérvényezte.

Az óvónő 2015 nyarán posztolta újra a felvételt, amely egy gyerektábor mellékhelyiségében, az ifjúsági vezetők által megalázott egyik meztelen fiúról készült. Célja az volt, hogy ráirányítsa a problémára a közfigyelmet. Az első fokú bíróság tavaly novemberben Csudnovecet félévi elzárásra ítélte, amelyet decemberben másodfokon öt hónapra csökkentettek.

A kurgani bíróság - amely zárt ülésen semmisítette meg saját ítéletét - korábban elutasította az ügyészség arra vonatkozó kérését, hogy az óvónőre szabadságvesztés helyett más büntetést szabjon ki. Csudnovec a maga részéről nem volt hajlandó megfogadni a Szverdlovszk megyei emberi jogi biztos tanácsát, hogy folyamodjon kegyelemért Vlagyimir Putyin elnökhöz, mert szerinte az amnesztia nem jelentene kiutat a helyzetből. Az elítélt következetesen hangsúlyozta, hogy ártatlan az ügyben.

Múlt hétfőn Jevgenyija Csudnovec jogi képviselője az Emberi Jogok Európai Bíróságához nyújtott be keresetet az ügyben.

Sajtóértesülések szerint egyébként az újraposztolt felvételen szereplő gyereket megalázó ifjúsági vezetőket háromévi szabadságvesztésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.