Városlista
2020. szeptember 24, csütörtök - Gellért

Hírek

2013. Február 27. 20:17, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Oroszlánokkal ijesztgette adósait a román uzsorás

Oroszlánokkal ijesztgette adósait a román uzsorás

Két medvét és négy oroszlánt szállítottak állatkertbe szerdán a román hatóságok az egyik leghírhedtebb alvilági figura rezidenciájáról: a vadállatokkal állítólag az adósokat ijesztgették az Uzsorás-klánként emlegetett banda tagjai.

Nutu Camataru - polgári nevén Ion Balint - kétlaki életet él: ideje egy részét börtönben tölti, mert a román média és igazságszolgáltatás meggyőződésévé vált, hogy ő áll több gyilkossági kísérlet, zsarolás, emberrablás és mindenféle egyéb erőszakos cselekmény hátterében.
Legutóbb pénteken helyezték előzetes letartóztatásba 67 munkatársával együtt, ebből az alkalomból házkutatást is tartottak nála. Állítólag nemcsak a vadállatokat találták meg a rendőrök, hanem egy kínzókamrát is az oroszlánok ketrece alatt. A nyomozók szerint ezen a helyszínen győzte meg Nutu Camataru a rosszul fizető adósokat arról, hogy adják meg tartozásukat, ha nem akarnak az oroszlánok vacsorájává válni.
A szomszédok és rokonok viszont elutasítják ezt a feltételezést. Azt mondják, Nutu Camataru egyszerűen csak szereti az állatokat. Ezt látszik igazolni az is, hogy húsz fajkutyát és harminc versenylovat is tart, amelyekre - a vadállatokkal ellentétben - engedélye is van. Legutóbbi szabadulásakor egy százezer eurós telivért hoztak munkatársai a börtönkapuhoz, de a kamerák által kísért dicsőséges távozást némiképp beárnyékolta az, hogy a lovaglástól elszokott Camatarunak elsőre nem sikerült felülnie a nyeregbe, és a ló nélküle szaladt el.
A négy jól táplált nagymacskát és két medvét a környezetvédelmi szakemberek elkábították, majd egy Ploiesti melletti állatkertbe szállították. A román sajtó úgy tudja, az oroszlánokat hamarosan egy dél-afrikai rezervátumba küldik, ahol vélhetően más munkakörben folytatják pályafutásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 17:05, csütörtök | Bulvár

Főzzünk Robival! Paradicsomos-szardellás tagliatelle - VIDEÓ

Gyors és egyszerű olasz tésztát szeretnél készíteni, ami finom is? Robi mutat nekünk egyet!

2020. Szeptember 24. 16:08, csütörtök | Bulvár

Film készül a brit egészségügynek milliókat gyűjtő százéves katonáról

Film készül Sir Tom Moore-ról, a brit hadsereg százéves veteránjáról, aki tavasszal csaknem 33 millió fontot gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára a koronavírus járvány elleni küzdelem segítésére.

2020. Szeptember 24. 13:02, csütörtök | Bulvár

Sophia Loren 86 évesen debütál a Netflixen

Sophia Loren 86 évesen az Előttem az élet című Netflix-drámával tér vissza 11 évnyi szünet után ismét a film világába. A produkciót fia, Edoardo Ponti rendezte.

2020. Szeptember 24. 06:00, csütörtök | Bulvár

Bradley Cooper Leonard Bernsteinről szóló filmet forgat

Bradley Cooper amerikai filmsztár Leonard Bernsteinről (1918-1990) szóló új filmjében Carey Mulligan brit színésznő játssza a női főszerepet - közölte a Deadline.com filmes portál.