Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Február 27. 20:17, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Oroszlánokkal ijesztgette adósait a román uzsorás

Oroszlánokkal ijesztgette adósait a román uzsorás

Két medvét és négy oroszlánt szállítottak állatkertbe szerdán a román hatóságok az egyik leghírhedtebb alvilági figura rezidenciájáról: a vadállatokkal állítólag az adósokat ijesztgették az Uzsorás-klánként emlegetett banda tagjai.

Nutu Camataru - polgári nevén Ion Balint - kétlaki életet él: ideje egy részét börtönben tölti, mert a román média és igazságszolgáltatás meggyőződésévé vált, hogy ő áll több gyilkossági kísérlet, zsarolás, emberrablás és mindenféle egyéb erőszakos cselekmény hátterében.
Legutóbb pénteken helyezték előzetes letartóztatásba 67 munkatársával együtt, ebből az alkalomból házkutatást is tartottak nála. Állítólag nemcsak a vadállatokat találták meg a rendőrök, hanem egy kínzókamrát is az oroszlánok ketrece alatt. A nyomozók szerint ezen a helyszínen győzte meg Nutu Camataru a rosszul fizető adósokat arról, hogy adják meg tartozásukat, ha nem akarnak az oroszlánok vacsorájává válni.
A szomszédok és rokonok viszont elutasítják ezt a feltételezést. Azt mondják, Nutu Camataru egyszerűen csak szereti az állatokat. Ezt látszik igazolni az is, hogy húsz fajkutyát és harminc versenylovat is tart, amelyekre - a vadállatokkal ellentétben - engedélye is van. Legutóbbi szabadulásakor egy százezer eurós telivért hoztak munkatársai a börtönkapuhoz, de a kamerák által kísért dicsőséges távozást némiképp beárnyékolta az, hogy a lovaglástól elszokott Camatarunak elsőre nem sikerült felülnie a nyeregbe, és a ló nélküle szaladt el.
A négy jól táplált nagymacskát és két medvét a környezetvédelmi szakemberek elkábították, majd egy Ploiesti melletti állatkertbe szállították. A román sajtó úgy tudja, az oroszlánokat hamarosan egy dél-afrikai rezervátumba küldik, ahol vélhetően más munkakörben folytatják pályafutásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára