Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 03. 08:10, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Őrtüzek éjszakája a Veszprém megyei várakban

Őrtüzek éjszakája a Veszprém megyei várakban

Szent Iván-nap éjszakáján rendezi meg az őrtüzek éjszakáját a Veszprém Megyei Várak Kapitánysága, az akció keretében minden várban jelzőtüzet gyújtanak.

Balassa Balázs, a Veszprém Megyei Várak Egyesületének elnöke az MTI-nek elmondta: a június 24-én este fél tízre tervezett akció "jelképes üzenet minden honfitársunk felé".
"Fontos, hogy ráirányítsuk a figyelmet várainkra, a hagyományok őrzésére és a hagyománytiszteletre" - fogalmazott az elnök.
Az egyesület felkéri az összes magyar vár üzemeltetőjét, várkapitányát, hogy csatlakozzon kezdeményezésükhöz, ezzel is bizonyítva az összetartozást. A cél az, hogy az összes magyar várban gyúljanak egyszerre jelzőtüzek.
Erre az estére az eseményhez kapcsolódóan más program is szervezhető, a lényeg az, hogy ezek a tüzek a távolból is látszódjanak - hívta fel a figyelmet Balassa Balázs. Ahol nem lehetséges jelzőtüzek gyújtása, ott egy egyszerű fáklyával is kifejezhetik a várak együvé tartozásukat - tette hozzá.
Kiemelte: nagy örömükre szolgálna, ha a határon kívüli magyar várak is csatlakoznának felhíváshoz, mert így válna teljessé az összefogás. A részvételt a polgarmester@szigliget.hu e-mail címen lehet jelezni.

Címkék: Kultúra-műemlék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során