Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Október 09. 12:44, csütörtök | Helyi

Összefogással újul meg a Dózsa városrész ovija

Összefogással újul meg a Dózsa városrész ovija

Az összefogásnak, a lokálpatriotizmusnak példáját mutatja meg a Margaréta óvoda felújításának története. Szerepel benne egy haza nagyvállalat, egy helyi kereskedő cég, az önkormányzat.

A célnál pedig nem sok nemesebb lehet: segíteni, hogy a kisgyermekek jobb, egészségesebb környezetben tölthessék a mindennapjaikat.
A Margaréta z óvoda 1989-90-es években épült, azóta nem végeztek rajta külső felújítást. S bizony nagyon rossz a hőszigetelése, a fémkeretes bejárati ajtókon és a korhadó faablakokon keresztül árad be a hideg. Az óvónők panaszkodnak is, hiszen télen a földszinti csoportszobákban nagyon nagy a hideg. Az idei télen ez más másképp lesz.
- Margaréta óvoda homlokzatszigetelést nyert egy energetikai pályázaton, amelyet a Trilak Magyarország Kft. írt ki – mutatta be Izsák Máté, önkormányzati képviselő a napokban kezdődő Dózsa II. városrészi intézmény felújítási programját. – Természetesen a homlokzati hőszigetelés nem elegendő, hiszen láthatóan nagyon rossz állapotban vannak az ajtók és az ablakok, így városunk önkormányzata vállalta a nyílás zárók cseréjét. Ez összességében közel 16 milliós önkormányzati finanszírozást és 8 millió szponzori támogatást jelent.


A felújítás és a hőszigetelés várhatóan novemberben befejeződik. A tegnapi bejáráson jelen volt a Trilak képviseletében Varga László szakértő. A cég képviselője elmondta, hogy azért óvodáknak írtak ki pályázatot, mert a kisgyermekekkel foglalkozó intézmények ezen a téren hátrányban vannak. Az országban 10 óvodát választanak ki a pályázók közül, a mi Margarétánk azért van kivételezett helyzetben már soron kívül neki állnak a szigetelésének, mert a nagyon jó partnerük itt a városban a Kemiker Kft. A kereskedő szakcég javasolta, hogy segítsen a cég ezen az intézményen. S mivel a Trilaknak a Kemiker kiemelt partnere, ezért megfogadták a javaslatát. Az önkormányzatnak már „csak” hozzá kellett tennie a maga részét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.