Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 16. 20:15, vasárnap | Helyi önkormányzati

Összeül csütörtökön Dunaújváros közgyűlése

Összeül csütörtökön Dunaújváros közgyűlése

A Dunaújváros Sportjáért díjak átadásával kezdődik csütörtökön 9 órakor a város február havi, 25 napirendi pontból álló közgyűlése. Amely várhatóan megalkotja Dunaújváros 2014. évi költségvetését.

Összeül csütörtökön Dunaújváros közgyűlése

A Dunaújváros Sportjáért díjak átadásával kezdődik csütörtökön 9 órakor a város február havi, 25 napirendi pontból álló közgyűlése. Amely várhatóan megalkotja Dunaújváros 2014. évi költségvetését.

Csütörtökön a sportolói díjak átadása után Dunaújváros ez évi költségvetésének jóváhagyása lesz a 25 napirendi pontból álló februári közgyűlés egyik legfontosabb mozzanata. A most már jogi formulába szerkesztett, összesen 13,9 milliárd forint felhasználását előirányzó költségvetés több mint két hónap előkészítő munka és sok-sok egyeztetés eredménye. Módosítja az újabb adatok ismeretében tavalyi költségvetési rendeletét is a testület, majd a város közterületeinek használatát szabályozó helyi rendelet két előírását igazítja az újabb követelményekhez.


Dunaújváros önkormányzata tervezi együttműködési megállapodás megkötését a város négy polgárőr szervezetével, amennyiben támogatja azt a közgyűlés. Dönt a testület a Móra Ferenc Általános Iskolában fürdető helyiség kialakításáról, egy kertvárosi önkormányzati lakás felújításáról, egy önkormányzati fejlesztési feladatokhoz támogatást nyújtó pályázat benyújtásáról és – mivel nem jelentkezett pályázó – megbízza a DVG Zrt.-t a Csónakház további üzemeltetésével.


Önkormányzati engedély kell az ESZI és Árpádházi Szent Erzsébet Idősek Otthona Barátság úti részlegében megüresedett szakmai álláshely betöltéséhez, mert az eddigi létszám meghaladta a jogszabályban előírtat. A közgyűlés mérlegelésétől függ a döntés.


Ugyancsak a közgyűlés döntésétől függ, hogy meghosszabbítja-e a Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskola igazgatójának lejáró megbízatását, hogy benyújt-e pályázatot a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum működési feltételeinek javítása érdekében. Az elnyerhető támogatás 650 ezer forint 10% önrész biztosítása mellett.


A Dunaújvárosi Városi Sportiskola kérelmére negyedévvel meghosszabbíthatja a közgyűlés másfél millió forint összegű, visszatérítendő támogatásának visszafizetésének határidejét. Át kívánja venni az U7-U11 korosztályt a sportiskolától a főiskola kézilabda akadémia a sportolói bázis növelése érdekében és versenyeztetésüket is vállalva.
Beszámol a testületnek az Intercisa Múzeum tavalyi működéséről és jóváhagyását kéri idei munkatervére.


Két napirendi pont témája lesz a Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros Önkormányzati Szennyvíz Társulás. Egyik a szervezet beszámolója és idei költségvetése lesz, a másik a szervezet SZMSZ-ének elfogadása Dunaújváros részéről. Egy további napirendi pont Dunaújváros állásfoglalását alakítja ki a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásáról, mert Várpalota kilép a másfélszáz önkormányzatot tömörítő szervezetből annak megszüntetését indítványozva.


Lemondott tisztéről a Városüzemeltetési, Környezetvédelmi és Turisztikai Bizottság egyik külső szakértő tagja. A lemondás tudomásul vétele és helyére új tag megválasztása is közgyűlési feladat.
Két napirendi pont az április 6-i választással kapcsolatos. Megválasztja a testület a dunaújvárosi szavazatszámláló bizottság tagjait és póttagjait, valamint dönt a központi költségvetésből nem fedezhető kiadások biztosításáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.