Városlista
2021. január 23, szombat - Zelma

Hírek

2020. Szeptember 14. 09:29, hétfő | Helyi

Őszi közgyűlés csütörtökön 9 órától

Őszi közgyűlés csütörtökön 9 órától

Pintér Tamás polgármester 2020. szeptember 17-ére összehívta Dunaújváros közgyűlését. A nyílt ülés tervezett programja 41 téma megtárgyalását és döntését vetíti előre

A kötgyűlés elő napirendi pontja hagyományösan a polgármester beszámolója az előző közgyűlés óta történt fontos eseményekről.

A helyi rendeletek módosítása ezúttal három témát fog össze. Az első a közgyűlés új szmsz-ének megalkotása. a második a szociális rendelet, a harmadik a költségvetési rendelet módosítása. Mindhárom esetben a vészhelyzet megszűnése miatti kiigazításokat kell átvezetni.

Módosítani szükséges a Modern Városok Progam „Stállpda és rendezvénykölpont” idei (terezés) programját, mert az előirányzott közel 2 milliárdos költségének negyede áll csak rendelkezésre.

Több támogatási kérelemről is dönt a közgyűlés, így a görögkatolikus templom éptéséhez, a Vasas Táncegyüttes Alapítvány, a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, a Bursa Hungária Ösztöndíjpályázat kérelméről.

A közgyűlősen szerepel két önkormányzati intézmény alapató okiratának módosítása, néhány telek értékesítése, önkormányzati tulajdonrésszel bíró cég beszámolója, szerződésmódosítások és hasonló témák.

Dunaújváros helyi autóbuszos közösségi közlekedési hálózatának és
a menetrendi struktúra megújításának támogatása érdekében külső szakértői feladatokkal kívánt megbízni arra alkalma céget, vagy vállalkozót a közgyűlés A feladat kiterjedt vonalhálózati nagy térkép elkészítésére, megállóhelyi várók plakáttartó kereteiben elhelyezendő vitringrafika elkészítésére, az önkormányzat honlapjáról „linkelhető”, annak részeként működő statikus al-oldal
létrehozására, megállóhelyi indulásokat tartalmazó magyar/angol nyelvű hirdetmények előállítása, a weboldalra szánt összesítő, a járatok esetén minden megállóhelyet bemutató menetrendi táblázat elkészítésére. A felhívásra két ajánlat érkezett. Azok értékeléséről, illetve elfogadásáról a közgyűlés fog dönteni.

A sportcsarnok felújítása érdekében mobil kézilabda-csarnok létrehozása vált szükségessé. Idén májusban az UNISZOL Létesítménygazdálkodási Zrt-től átvette más sportlétesítmények mellett a kézilabda mobilcsarnokot is, amelynek üzemeltetéséhez még kiegészít önunkákat kell elvégezni a DVG Zrt. árajánlata szerint bruttó 13,5 millió forint értékben. A munka folytatásáról a közgyűlésnek kell döntést hoznia.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 22. 19:10, péntek | Bulvár

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül az HBO csatornánál George R. R. Martin A Hét Királyság lovagja című novelláskötete alapján.

2021. Január 22. 18:03, péntek | Belföld

Időseket kifosztó férfiakat ítéltek börtönbüntetésre Pécsen

Kilencrendbeli, bűnszövetségben elkövetett kifosztás miatt jogerősen öt év hat hónap és négy év két hónap börtönre ítéltek Pécsen két férfit, aki baranyai falvakban élő időseket tévesztett meg és fosztott ki.

2021. Január 22. 17:04, péntek | Belföld

Egymillió ember beoltásához elegendő orosz vakcinát vásárolt Magyarország

Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió koronavírus elleni adag vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól

2021. Január 22. 16:03, péntek | Belföld

Országos tisztifőorvos: továbbra is indokoltak a korlátozó intézkedések

Az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, de a korlátozó intézkedéseket továbbra is indokolt fenntartani - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.