Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2020. Szeptember 14. 09:29, hétfő | Helyi

Őszi közgyűlés csütörtökön 9 órától

Őszi közgyűlés csütörtökön 9 órától

Pintér Tamás polgármester 2020. szeptember 17-ére összehívta Dunaújváros közgyűlését. A nyílt ülés tervezett programja 41 téma megtárgyalását és döntését vetíti előre

A kötgyűlés elő napirendi pontja hagyományösan a polgármester beszámolója az előző közgyűlés óta történt fontos eseményekről.

A helyi rendeletek módosítása ezúttal három témát fog össze. Az első a közgyűlés új szmsz-ének megalkotása. a második a szociális rendelet, a harmadik a költségvetési rendelet módosítása. Mindhárom esetben a vészhelyzet megszűnése miatti kiigazításokat kell átvezetni.

Módosítani szükséges a Modern Városok Progam „Stállpda és rendezvénykölpont” idei (terezés) programját, mert az előirányzott közel 2 milliárdos költségének negyede áll csak rendelkezésre.

Több támogatási kérelemről is dönt a közgyűlés, így a görögkatolikus templom éptéséhez, a Vasas Táncegyüttes Alapítvány, a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, a Bursa Hungária Ösztöndíjpályázat kérelméről.

A közgyűlősen szerepel két önkormányzati intézmény alapató okiratának módosítása, néhány telek értékesítése, önkormányzati tulajdonrésszel bíró cég beszámolója, szerződésmódosítások és hasonló témák.

Dunaújváros helyi autóbuszos közösségi közlekedési hálózatának és
a menetrendi struktúra megújításának támogatása érdekében külső szakértői feladatokkal kívánt megbízni arra alkalma céget, vagy vállalkozót a közgyűlés A feladat kiterjedt vonalhálózati nagy térkép elkészítésére, megállóhelyi várók plakáttartó kereteiben elhelyezendő vitringrafika elkészítésére, az önkormányzat honlapjáról „linkelhető”, annak részeként működő statikus al-oldal
létrehozására, megállóhelyi indulásokat tartalmazó magyar/angol nyelvű hirdetmények előállítása, a weboldalra szánt összesítő, a járatok esetén minden megállóhelyet bemutató menetrendi táblázat elkészítésére. A felhívásra két ajánlat érkezett. Azok értékeléséről, illetve elfogadásáról a közgyűlés fog dönteni.

A sportcsarnok felújítása érdekében mobil kézilabda-csarnok létrehozása vált szükségessé. Idén májusban az UNISZOL Létesítménygazdálkodási Zrt-től átvette más sportlétesítmények mellett a kézilabda mobilcsarnokot is, amelynek üzemeltetéséhez még kiegészít önunkákat kell elvégezni a DVG Zrt. árajánlata szerint bruttó 13,5 millió forint értékben. A munka folytatásáról a közgyűlésnek kell döntést hoznia.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 16. 07:18, péntek | Helyi

Dunaferr: botrányos a helyzet

A Vasmű krízishelyzete továbbtart. A cégvezetés vagy annak képviselői nagyvállalathoz nem épp illendő stílusú közleményben kérték, hogy ne nyilatkozzon Cserna Gábor és az MSZP sem a vállalat helyzetéről.

2020. Október 15. 20:00, csütörtök | Helyi

Az októberi közgyűlés főbb döntései

A pentelei főtérről áttelepítendő a szovjet emlékmű, kollégiumból rendőrlakások, lesz Borovszky Ambrus eméékpark.

2020. Október 12. 13:08, hétfő | Helyi

Pintér Tamás csütörtök délelőttre összehívta városunk közgyűlését

A szokottnál kevesebb téma szerepel az október 15-én esedékes közgyűlésen. Rendeződhet a kertváros kollégium jövője. Módosul több háziorvosi körzet szerződése, Új tagokat választanak egy területcserét előkészítő bizottságba.

2020. Október 02. 09:54, péntek | Helyi

Folytatódik a lomtalanítás Dunaújvárosban

Ezúttal a Béke városrészben folytatódik a lomtalanítás.