Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. November 24. 07:24, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Öt településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást:

Erdőtarcsán és Szuhakállón polgármestert, Markócon és Pálosvörösmarton településvezetőt és képviselő-testületet, Siófokon pedig roma települési nemzetiségi képviselőket választanak.

A Nógrád megyei Erdőtarcsán azért lesz időközi választás, mert Markó Anita (független) polgármester augusztusban lemondott posztjáról. A vasárnapi választáson öt jelölt indul a tisztségért: Varga Péter, Varga Péterné Tóth Csilla, Sebestyénné Brodács Hajnalka és Csizmár Gyula független jelölt, Herédi Sándor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben méretteti meg magát. A választói névjegyzékben 440 helybéli szerepel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szuhakállón ugyancsak a korábbi településvezető lemondása miatt tartanak időközi választást. A mintegy ezerfős település 794 választópolgára négy polgármesterjelölt közül választhat: a posztért a korábbi polgármester, Dávid István mellett indul Tóth Zoltán és Szotáczki Attila (valamennyien függetlenként), valamint a Magyar Munkáspárt színeiben aspirál a tisztségre Tóth Ferenc.

A Baranya megyei Markócon polgármestert és képviselőket is választanak, mivel a képviselő-testület nyáron feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért Lantos Tamás Ferenc korábbi polgármester és Kovács Sándor verseng, a két képviselői helyre öten pályáznak, mindannyian függetlenek. A 70 lakosú dél-baranyai község választói névjegyzékében 51-en szerepelnek.

Szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt választanak polgármestert és képviselőket a Heves megyei Pálosvörösmarton. A testület augusztus végén oszlatta fel magát. A településen élő 555 választópolgár három polgármesterjelölt közül választhat: Bene-Sinkó Beáta függetlenként, Gál Benedek a DK és az MSZP közös jelöltjeként, Nagy Attila Tibor pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A négy képviselői helyre 17 jelölt közül lehet választani.

Vasárnap egy időközi települési önkormányzati választási is tartanak, a Somogy megyei Siófokon két roma települési nemzetiségi képviselőt választanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni