Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Június 07. 14:00, vasárnap | Helyi

Óvodák, bölcsődék újra nyitva

Óvodák, bölcsődék újra nyitva

2020. május 25-től megszűnt az ügyeleti rend az óvodákban és a bölcsődékben

Az említett intézmények normál működésre állnak át, az óvintézkedéseket azonban továbbra is betartják, ami azt jelenti, hogy továbbra is kérik azt a nyilatkozatot, amelyben a szülő büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg. A gyermek aznap vihető először az intézménybe, ha előző nap 6 és 10 óra között ezt jelezték a gyermek intézményének vezetőjénél.

A gyermek intézménybe adásakor a szülőknek maszkot kell viselniük, és csak addig tartózkodhatnak az épületben, amíg muszáj, hogy ne alakuljon ki tömeg az épületekben. Mivel e miatt a belépés lassabb lehet, mindenkit arra kérünk, hogy a megszokottnál több időt szánjon erre reggelente.
A bölcsődék, óvodák takarítását, fertőtlenítését a lehető legalaposabban már korábban elvégezték az ott dolgozók, valamint megtörtént az udvari játszóeszközök fertőtlenítése is. Az intézmények el vannak látva a megfelelő fertőtlenítőszerekkel is.
Dunaújvárosban összesen öt bölcsőde működik, az intézményekbe összesen 357 gyermek van beíratva. Az igény miatt a karantén alatt is működtek, igaz nagyon csekélylétszámmal.
A bölcsődék egész nyáron nyitva tartanak, a törvény két hét nyári szünetre ad lehetőséget, de ezzel a bölcsödében csak akkor fognak élni, ha lecsökken a gyermeklétszám.
A bölcsődei csoportokban maximum 12 gyermek lehet, ha két év alattiak. Amennyiben a csoport minden tagja két év feletti ez a létszám 14-ig emelkedhet.
A Dunaújvárosi Óvoda, 12 tagóvodával, 58 gyermekcsoporttal, 1416 férőhelyen működik.
Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója az óvodák újbóli megnyitásának első napján, az Aranyalma Óvodában tartott tájékoztatót:
- A bölcsődei és óvodai dolgozók a kényszerszünidőben ügyeleti rendszert tartottak fent. Az óvónők és a gyógypedagógusok folyamatosan tanácsokkal látták el a szülőket, külön figyelmet fordítottak a speciális nevelési igényű gyermekek szakmai ellátására, gondozására is.
Az első napokban még közel sem telt házzal üzemeltek, hiszen az óvodások kicsivel több mint az egyharmada jelentkezett a tagintézményekben, de jó esély mutatkozik arra, hogy napról-napra mind többen lesznek.

Címkék: gyerekek, kemping, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. Augusztus 05. 09:10, csütörtök | Helyi

BÓDULT ÁLLAPOTBAN VEZETETT

A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31 éves nővel szemben indult eljárás vizsgálatát.

2021. Augusztus 02. 15:18, hétfő | Helyi

OKF: folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.