Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Július 03. 17:39, kedd | PR

Pakolási tippek hátizsákos túrázáshoz

Pakolási tippek hátizsákos túrázáshoz

Tombol a nyár, a napok egyre melegebbek, mégis változékony az időjárás. Meglepetésszerűen érkezhet egy-egy zápor, zivatar. Ám nemcsak az időjárásra kell felkészülnie egy túrázónak, jól át kell gondolnia -

-mi kerüljön a hátizsákjába.

Ezért jó, ha van egy megbízható túrahátizsákunk, amelynek kicsi az önsúlya, jól pakolható, jó ergonómiai kialakítású. A méretét meghatározza, hogy egy- vagy többnapos túrákat tervezünk, esetleg kempingezéshez készülünk, hiszen több napra kicsivel több felszerelésre lehet szükségünk.

Amit elsőként pakoljunk el

Ahhoz, hogy felkészülten vágjunk neki a kalandnak, gondoskodjunk arról, hogy kibírjuk a kalandot. Azaz legyen nálunk elég innivaló, ennivaló és bicska a túrázáshoz. A kulacsot ivókutakból újra megtölthetjük, a tízórait, ebédet, uzsonnát pedig porciózzuk ki.

Ma már számos olyan multifunkciós bicskát, késeket találhatunk, amelyek szinte mindenre jók: a konzerv- és sörnyitástól a csavarhúzásig, vágásig, szeletelésig és elsősegélynyújtásig, bármire használhatjuk őket. Praktikus, ha összecsukható és rozsdamentes acélból készül a pengéje, gyakori a félig vagy teljesen fogazott verzió is. A zsebkések markolata sokféle lehet: készülhet például fából, acélból, műanyagból vagy épp gumiból.

A praktikus holmik

A kések mellett a térképek lesznek még a legnagyobb hasznunkra. Bár ma már az okostelefonok mindent tudnak, ha nincs térerő, ha elveszik a GPS jel, akkor bizony igenis kell a jó, öreg térkép. Ha egyáltalán nincs helyismeretünk, akkor tájékozódjunk, olvassunk túrázási tippeket a környékről, és vigyünk magunkkal egy iránytűt és zseblámpát is. A legfontosabb telefonszámokat pedig írjuk ki egy cetlire. Az iratainkról se feledkezzünk meg!Valamint állítsunk össze egy alap elsősegélycsomagot magunknak, rakjunk bele fájdalomcsillapítót is, valamint csípésre és allergiás reakcióra készítményt (például antihisztamint) és kullancseltávolítót. Legyen nálunk magasabb faktorszámú napfényvédő krém, sapka vagy túrakalap, kullancs- és szúnyogriasztó szer. Felelős természetjáróként gondoskodjunk a szemetünkről, gyűjtsük azt egy zacskóban, amit majd később kidobhatunk egy kukába.

Indulhat a kaland

Most, hogy már van egy listánk azokról a dolgokról, amelyek mindenképp jó, ha nálunk vannak, igazán felkészülten vághatunk neki a kalandnak. A jó hátizsák mellett a kényelmes cipő lesz még hűséges társunk. Ezért mindenképp olyat vegyünk fel, amely bírja a strapát. Szintén fontos szempont lehet, hogy a holmijaink vízhatlan anyagból készüljenek, így a váratlan eső sem okoz túl nagy bonyodalmat.

Végül egy utolsó jó tanács: ha kezdő túrázók vagyunk, akkor mindenképp egy rövidebb, kevésbé megerőltető úttal kezdjünk, így garantált a jó élmény, az igazán aktív kikapcsolódás.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 21. 23:41, kedd | PR

A legfontosabb tippek melltartó mosáshoz

Melltartót választani a nők többségének fogós feladat. Rengeteg fazon, típus, márka létezik, és szinte nincs két egyforma női alkat.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.