Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Február 02. 21:41, vasárnap | Helyi

Paks után lesz a 4. rezsicsökkentés Dorkota szerint - DSTV videóval

Paks után lesz a 4. rezsicsökkentés Dorkota szerint - DSTV videóval

Dr.Dorkota Lajos úgy véli, hogy a rezsicsökkentés harmadik üteme reális és kigazdálkodható a szolgáltatóknak. A paksi beruházás jelentheti a folytatását.

A MEKH elnöke annak az apropóján nyilatkozta ezt, hogy a Fidesz frakció tárgyalásának eredményeképp döntést született a közüzemi díjak enyhítéséről. A harmadik ütemben tovább mérséklődik a gáz-, az áram- és a távhő ára.

Ennek alapján a gáz lakossági fogyasztói ára április 1-jétől 6,5 százalékkal, az áramé szeptember 1-jétől 5,7 százalékkal, a távhő ára pedig október 1-jétől 3,3 százalékkal csökken majd.

Dr. Dorkota Lajos, elnök elmondta, hogy a törvény előkészítésekor adatokat szolgáltattak a Fidesz-frakciónak és a munkacsoportnak, ezekből megállapítható, hogy a számok gazdaságilag megalapozottak. A csökkentések mellett is tartható az energiaszolgáltatás biztonsága, s a szolgáltatókat sem terhelik túlzottan, tehát minden további nélkül kigazdálkodható.

Előrejelzéseket is figyelembe vettek, megvizsgálták azt is, hogy mi várható a világpiacon, s a szakértőik álláspontja szerint mind a gáz, mind a villanyára az év folyamán még csökkenni fog.

- Ezek alapján biztonsággal állíthatom, hogy megvalósítható a harmadik rezsicsökkentés - jelentette ki dr.Dorkota Lajos.

Az elnök azt is hangsúlyozta, hogy újabb rezsicsökkentést eredményezhet a Paksi Atomerőmű bővítése is:

- Most két blokkot építenének az oroszok, s ezzel a korábbi, már leállás előtt álló négy blokkot ki tudnánk váltani. Ezzel két dolgot érnénk el, egyrészt függetlenednénk ezen a téren a világpiactól, mert magunknak állítanánk elő magunknak a villamos áramot, másrészt nemcsak a lakosságnak lenne olcsóbb az energia, hanem a termelőknek is. S ez pedig újabb munkahelyeket tudnánk létrehozni. Már maga az atomerőmű 8-10.000 embernek ad munkát, így közvetve még több embernek jelenthet az építés újabb foglalkoztatási lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.