Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Április 29. 10:17, péntek | Helyi

Parázs-varázs, DiákGála, Bringatúra...

Parázs-varázs, DiákGála, Bringatúra...

Parázs-varázs, DiákGála, Bringatúra...



Nem marad el a mára (április 29) megszervezett DiákGála, csak később, a Családi Hétvége keretében az alsó Duna-parton lépnek fel produkcióikkal az iskolások (is). Erről és további májusi

A gyász okán maradnak el a Dunaújváros 60. születésnapjára (2011. április 29.) időzített rendezvények az ünnepi közgyűléstől a Városháza térre szervezett térzenétől a DiákGálán át Kelemen Angelika koncertjéig, közölte a sajtótájékoztató nyitó mondataiként Gál Roland közgyűlési képviselő, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság tagja. A rendezvények részleteit rajta kívül dr. Borsós Beáta, Mészáros János a közbiztonsági hónap szervező bizottságának tagjai és Szemenyei István, a Dunaújvárosi Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumi elnöke ismertették.

A közeljövő eseménye a május 7-i bringatúra, amely a megszokott módon zajlik. Indulás 9 órakor a Városháza térről. A rajtlapokat aznap reggel 7.30-tól lehet átvenni. Az útvonal biztosítása a szokott módon történik azzal a különbséggel, hogy a rendőrkapitány ígérete szerint díjtalan szolgáltatásként látja el a rendőrség a rendezvény biztosítását. Mezőfalván a szokásos pihenő keretében kell leadni a rajtlap igazoló szelvényét, még a visszaút előtt. A hagyományos ötpróba verseny egyik száma is lesz a bringatúra, amelyre a rajtlap átvételekor lehet jelentkezni.

A Családi Hétvége – ugyancsak a hagyományoknak megfelelően – az alsó Duna-parton lesz május 27 – 29 között.

A rendezvény pénteki felvezetője a Koncertmix nevet viseli. Az első fellépő a dunaújvárosi Revolver együttes. Őket követi egy órával később a fővárosi Kiss Forever Band fellépése, míg a záró esemény 21 órától az EDDA élőzenei koncert lesz.

Az immár hagyományosnak számító Parázs-Varázs, a „Duna-parti grillparty” szombaton 16 órakor kezdődik az ünnepélyes tűzgyújtással. Előtte szervezi meg a Civilek Háza Közalapítvány az Esélyegyenlőségi napot.

A Parázs-Varázs grillpartyra május 2-án (hétfő) 10 órától lehet asztalt foglalni az Ifjúsági Információs Tanácsadó Irodán, amelynek új helye az MMK első emeletén van, telefonszáma 407-136 változatlan. Az asztalfoglalás természetesen a regisztrációs díj (5000 forint) kiegyenlítésével lesz végleges.

A szervezők 300 asztalt biztosítanak, az asztalokhoz jár egy zsák faszén és jég.

A szombat kísérő rendezvénye a Slágerturmix – élő kívánságműsor a Rádió 24-gyel 18 órától, majd karaoke verseny (22 óra) és 10.30 kor meglepetés vendéggel zárja a Retro discót a Rádió 24.

A vasárnap délelőtt az öbölben a Dunaújvárosi Sárkányhajó Kupa versenyeivel indul (a pontos időpontot később rögzítik). Fogadókészek lesznek a gyermeknap elmaradhatatlan kellékei, nevezetesen a légvárak, Utazó Vidámpark (játékai fizetősek), lesz minigolf, íjászat, jurtaállítás, és az ilyenkorra időzített technikai bemutatók. Lesz elvarázsoló liget 10 órától, fellép 10.30-tól a Mezőfalvi Táncegyüttes, lesz kutyás bemutató, 13 órától pedig sor kerül a tűzoltók, mentők közös bemutatójára

Ugyancsak vasárnap (május 29.) délutáni esemény lesz az elmaradt diákgála. Az alsó Duna-part nagy színpadán lépnek fel a város iskoláinak növendékei különféle produkciókkal, várhatóan az április 29-re meghirdetetthez hasonló műsorfolyam keretében.

A gyermeknapot Kelemen Angelika élőzenei koncertje zárja 20 órától.

******

A sajtótájékoztatótól elválasztva egy további tájékoztatás hangzott még el. Gál Roland elmondta – hogy elejét vegye mindenféle szóbeszédnek – nem járultak hozzá az Amerikai Autósok Találkozójának itteni megrendezéséhez. Az ok: Nem fizették ki két éve a járandóságát a rendezvényben szerepet játszó vállalkozóknak. Tavaly a kecskeméti találkozójukat kísérte hasonló visszhang. Nincs arra szükség, hogy megismétlődjön városunkban a tavalyelőtti anomália.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.