Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2011. Augusztus 04. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

A rendkívül erős frankárfolyam ellenére sem számít az ingatlanok tömeges értékesítésére az Otthon Centrum elemzője.

Maguk a devizahitelesek is inkább más megoldásokban, például bérbeadásban gondolkoznak. Az árfolyamgát lehetőségét kevesen választanák, mivel az összességében emelné a rájuk háruló terheket.

Déry Attila a Gazdasági Rádiónak azt mondta, hogy ennek egyrészt gátat szabnak a kvóta szerinti árverések, másrészt a bank és a tulajdonos érdeke is az, hogy az értékesítési ár minél közelebb legyen a piaci árhoz, ez pedig további kivárást jelenthet. A szakértő úgy véli, hogy a jó beosztású, központi helyen lévő ingatlanoknál a bérbeadás is szóba jöhet. Az ingatlanpiaci szakértő után egy devizahiteles azt mondta a rádiónak, hogy a drámai mértékben erősödő svájci frank miatt milyen megoldásokban gondolkodik. Ferencsik Viktor esetleges kiútnak tartja, ha kiadja a lakása egyik szobáját, de már az ingatlan értékesítését sem zárja ki. A kormány és a Bankszövetség által kidolgozott árfolyamgát lehetőségét viszont nem választaná, mivel az szerinte összességében csak emelné a rá háruló terheket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.