Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Április 09. 10:31, szombat | Helyi

Pénzes témák sokasága a közgyűlés előtt

Pénzes témák sokasága a közgyűlés előtt


Cserna Gábor polgármester 2011. április 14-re hívta össze Dunaújváros soron következő közgyűlését, amelynek előzetes napirendi javaslata 46 nyílt + 7 zárt ülésre szánt napirendi pont megtárgyalását indítványozza. Utóbbiak közé

A csütörtöki közgyűlés nyílt ülésen tárgyalandó napirendi pontjai között meglehetősen sok az olyan, eldöntésre váró kérelem, amely önkormányzati (a város amúgy is kifeszített költségvetését terhelő) támogatásért (rendezvénytámogatásért), egyéb kifizetésért folyamodik. Közéjük tartozik a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség, az Arany Üst úszóverseny, a Dunaújvárosi Atlétikai Club, a Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Média Duna Invest Kft., a Rákóczi Szövetség, az Együtt Dunaújváros Kultúrájáért Proinform tehetségkutató program, a fogorvosok, a Szent Pantaleon Kórház (utóbbi elszámoláshoz kapcsolódik), de e körbe sorolható R. J. kártérítési igénye, akinek az autója a parkoló mellé telepített szelektív hulladékgyűjtők éjszakai felgyújtása miatt égett ki. Ketten Rosti Pál sori, illetve Kistemető utcai ingatlanukat vásároltatnák meg az önkormányzattal. A Dunaferr SE két éve az önkormányzattól kapott 50 millió forint összegű, visszatérítendő támogatásának visszafizetés kötelezettségének elengedését kéri.

Néhány napirendi pont (rendőrkapitányság, „Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért” Alapítvány, a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás) korábbi támogatás elszámolásával foglalkozik.

Figyelmet érdemlő döntés lesz annak a korábban hozott közgyűlési határozatnak a várható módosítása, amely – feltételekkel ugyan – engedélyezte volna a Központi Sporttelep Diego mögötti részének értékesítését az Andromeda Üzleti és Vezetési Tanácsadó Kft. nek. Az Andromeda ugyanis az Aldi áruházlánc számára akarja megszerezni a kérdéses területet.

Szerepel a napirendi pontok között a lőtér ügye, a Waldorf Pedagógiai Alapítványnak a Logopédiai Intézet Lilla közi helyiségeinek bérbevételi kérelme, a DVG Zrt. lakóház-kezelési terve és a bérleti díjak módosítása, a kézilabda akadémia szakmai és pénzügyi tervének elfogadása és Cserna Gábor polgármester lemondása az itteni költségtérítési járandóságáról, mivel márciustól parlamenti képviselői megbízásnak is eleget tesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.