Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Május 08. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pénzmosás félegészség?

Pénzmosás félegészség?

Egy papírpénzen akár 26 ezer baktérium is lehet, ennek ellenére kevés ember mos kezet tudatosan készpénzhasználat után – derül ki a MasterCard európai kutatásából.A 12 országban végzett felmérés szerint sokan, a válaszadók 67 százaléka tud a problémáról, közülük azonban csak minden negyedik ember mos kezet, ha lehetősége van rá.

A kutatásban résztvevő európaiak kétharmada egyetértett abban, hogy óvatosan kell bánni a készpénzzel, mert rengeteg kórokozó lehet rajta. Ennek ellenére a felmérés szerint Európában az emberek gyakrabban mosnak kezet azután, hogy megsimogattak egy állatot (46%) vagy tömegközlekedéssel utaztak (36%), mint azután, hogy pénzt fogtak a kezükben - mondta a Gazdasági Rádiónak Kovács Szabolcs, a Mastercard ügyfélkapcsolati igazgatója.

A MasterCard kutatásának további eredményei szerint tízből csaknem négy európai hajlandó lenne változtatni az életmódján a nagyobb higiénia érdekében. Többségük azt mondta, szívesen áttérne bankkártyás, illetve érintéses fizetésre. Ami a higiéniás életmód felé változtatási hajlandóságot jellemzi, a magyarok a 12 országot átfogó kutatásban hatodik helyen végeztek. A megkérdezett magyar felnőttek harmada nyilatkozott úgy, hogy hajlandó lenne változtatni az életmódján azért, hogy higiénikusabban éljen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.